Doar o postare, și a dezlănțuit iadul. / Spitalul Municipal Lupeni, blamat de...

Doar o postare, și a dezlănțuit iadul. / Spitalul Municipal Lupeni, blamat de pacienți!

DISTRIBUIȚI

Este evident, Lucian Resmeriță vrea o schimbare la Spitalul Municipal Lupeni. Deși bănuiam că primarul ar căuta motive pentru schimbarea noului director, ec. Ioana Carmen Mesaroși sau a directorului medical dr. Georgeta Stănoiu, acesta a declarat că nu intenționează să facă acest lucru, din contră, dorește să ajute managerul să treacă unele bariere manageriale, care depășesc aria profesională.

”Vreau în perioada următoare să am o întâlnire cu personalul spitalului, iar în prealabil este important să cunoaștem care sunt nemulțumirile cetățenilor vizavi de spital, să știm ce putem cere personalului medical, cu ce putem să îi ajutăm, unde mai este nevoie investiții. Am primit și mesaje critice și mesaje de la pacienți mulțumiți. Primăria a mai realizat investiții în spital, dar cred că pe lângă investiții, comunicarea cu pacientul este disfuncțională”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.

Printr-o postare pe Facebook, primarul cere opinia cetățenilor vizavi de Spitalul Municipal Lupeni

„Rog cetățenii să își exprime opiniile pe pagina mea de facebook sau pe mesageria privată, cu privire la serviciile medicale oferite de Spitalul Municipal Lupeni: act medical, condiții de spitalizare, medicamentație, comportamentul cadrelor medicale. Ne dorim o îmbunătățire a condițiilor de spitalizare de aici”, a scris primarul, și a dezlănțuit iadul. Zeci de mesaje au curs, iar cele mai multe sunt critice la adresa personalului spitalului, caracterizat ca indolent, și la adresa condițiilor de spitalizare, descrise ca mizere.

Lupenenii au vizat mai ales secția Chirurgie, unde este nevoie de investiții serioase pentru a crește confortul și igiena. De asemenea, lupenenii doresc o secție de Oncologie la Lupeni, pentru a evita drumurile la Petroșani.  Acest obiectiv este greu de realizat din cauza lipsei medicilor. În Valea Jiului momentan este doar un medic oncolog. Lupenenii au sesizat și lipsa unui tomograf la spital, dar și lipsa medicilor de diferite specializări, cum ar fi ORL.

”Am în vedere două chestiuni în ceea ce privește mulțumirea sau nemulțumirea pacienților raportat la actul meduical sau la condițiile de tratament. În primul rând, sunt medici, asistente, personal medical, care lucrează de ani buni în spital, și s-au obișnut cu un stil mai impersonal, nepotrivit, de a trata pacienții. Am să rog personalul medical să acorde mai multă atenție și să fie mai răbdător cu pacienții. Pe de altă parte sunt și pacienți care, fiind internați și în spitale zonale, unde au văzut alte condiții, personal mai mult, deci au alte pretenții. Dar o secție de la Lupeni, să zicem Chirurgia, nu poate fi comparată cu una de la București, sau Cluj. Sunt alte posibilități, alte condiții, pe care nu le putem egala, pentru că nu sunt resurse. Dar unde putem să îmbunătățim situația, o vom face”, spune primarul.

Șpaga și mita sunt aduse în discuție. Se cunoaște faptul că, în orice spital din Vale Jiului, cu bani ai șanse mai multe la un tratament corect. Aceste situații ar trebui să înceteze, pentru că remunerare a personalului medical este în momentul de față. Cu toate că nu sunt publice pe site-ul instituției, salariile nete au crescut mult. Dacă anul trecut un asistent debutant câștiga, în funcție de încadrare, între 1.500 și 2.200 de lei, acum niciun salariu net nu scade sub 2.000 de lei. Un asistent principal câștigă între 2.000 și 3.000 de lei. Medicii doar dacă sunt rezidenți pot câștiga mai puțin decât un asistent principal, dar niciun specialist nu câștigă mai puțin de 3.000 de lei, salariul net, dar poate pleca acasă pe statul de plată și cu 9.000-10.000 de lei, după gărzile prestate.

”În momentul de față salariile din acest domeniu sunt  bune, corecte, chiar dacă volumul de muncă este destul de mare. Dar nu mai este cazul să pretinzi șpagă. Acest obicei trebuie să dispară, categoric”, este de părere primarul.

Spitalul Municipal Lupeni ar fi putut înregistra toate aceste sesizări și online, pentru că are pe site-ul instituției, pagina de deschidere, o rubrică aparte pentru reclamații, dar aceasta nu funcționează, pacienții fiind trimiși pentru reclamații la secretariatul spitalului, descurajând astfel critica.

Alina PIPAN

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii