Dispută cetățeni-Primărie la Hunedoara. Proiectul de pietonal se reface

Dispută cetățeni-Primărie la Hunedoara. Proiectul de pietonal se reface

DISTRIBUIȚI

Zeci de cetățeni ai Hunedoarei au fost prezenți vineri la dezbaterea organizată cu privire la proiectul noului centru pietonal din municipiul de pe Cerna. Insistențele oamenilor au dus la promisiunea edililor că proiectul va fi refăcut.

Proiectul pus în dezbatere prevede închiderea accesului auto pe porţiunea de circa 500 de metri din Bulevardul Corvin, între Casa de Cultură din Hunedoara şi Parcul Copiilor, şi transformarea în pietonal. În plus, în zonă vor fi construite parcări şi amenajate alte căi de acces.

Mulți dintre cetățeni sunt nemulțumiți de proiectul Primăriei, deoarece acesta ar crea disconfort și ar elimina din spațiile verzi din zonă.

La solicitarea cetățenilor, a asociațiilor de locatari, reprezentanţii administraţiei locale din Hunedoara au decis că vor analiza situația și vor revizui proiectul.

„Spaţiul public actual nu este folosit ca spaţiu public, ci ca spaţii reziduale ale trotuarelor de-a lungul zonelor carosabile. În plus, spaţiul nu este folosit la potenţialul său nici din punct de vedere al comerţului. Strada nu dispune de elemente de mobilier urban adecvate. Spaţiul verde existent, deşi dezvoltat ca vegetaţie, este sufocat de prezenţa maşinilor, fiind înconjurat de un rând de parcare de maşini şi neavând nicio relaţie la nivel pietonal cu zonele adiacente. Principalele disfuncţionalităţi ale zonei, sunt suprafaţa asfaltată şi betonată excesivă, folosită pentru circulaţia şi parcarea autovehiculelor, parcările auto ocupă agresiv – fizic şi vizual – întreaga zonă a bulevardului Corvin, spaţiul verde fiind sufocat şi blocat de prezenţa maşinilor”, se arată în memoriul de prezentare al proiectului.

Mihaela PETROȘAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii