Dezinfectantul folosit la Petroșani distruge noul coronavirus în câteva zeci de secunde....

Dezinfectantul folosit la Petroșani distruge noul coronavirus în câteva zeci de secunde. A fost testat cu succes, după ce au apărut primele cazuri în China

DISTRIBUIȚI

Programul de dezinfecție a scărilor din Petroșani continuă. Așa cum vă spuneam ieri, marți, 7 aprilie a continuat în zona de lângă piață, străzile Avram Iancu, Aleea Trandafirilor și 9 Mai și Cartierul Dimitrov.

 

ZVJ a stat de vorbă cu administratorul firmei din Petroșani care se ocupă de această operațiune. Vă putem oferi câteva amănunte interesante despre cum se face să dispară din scări virusul SARS CoV-2 cum a fost denumit noul coronavirus, asta ca să nu mai spună unii că se dă cu apă chioară de la chiuvetă și puțin clor în ea, sau alții că se simt otrăviți când ies afară din casă, mici răutăți, mai mult sau mai puțin cu substrat politic, lansate de oameni care se plictisesc și care consideră că nimic din ce se face nu e bine.

„Este un dezinfectant care se folosește în lume și în țară. De exemplu, și Craiova tot pe el merge. Dezinfectantul a fost testat pe COVID-19 în luna a unsprezecea a anului trecut, imediat ce au apărut primele cazuri în China. El arată în laborator că distruge virusul în câteva zeci de secunde, dar și alți viruși periculoși pentru om. Firma noastră este din Petroșani și funcționăm din 2016, dar suntem subcontractanții unei firme producătoare de dezinfectanți din București”, a declarat pentru ZVJ Iurea, administratorul firmei.

„Evit să dau declarații, deoarece văd că unii dintre oameni sunt puțin mai răutăcioși. Noi avem solicitări de prin toată țara, dar am preferat să lucrăm aici, la noi acasă cum se spune. Avem o echipă formată din patru oameni, diluția o fac doar eu. deci nimeni n-are voie să facă treaba asta. Este ceea ce se cere, ceea ce spun toate normele și reglementările în vigoare, avem toate certificările, ISO-urile, deci lumea să stea liniștită din acest punct de vedere. Ne-a solicitat și Primăria Petrila, dar i-am refuzat pentru că nu facem față cu scările de bloc și firmele sau instituțiile care ne solicită în Petroșani, unele din alte orașe din Valea Jiului. Încercăm să ne facem treaba la noi acasă cât mai bine și lumea va fi mulțumită. După cadastru, avem 838 de scări de blocuri. Toate vor fi date de jos până sus. Vom vedea apoi, dacă primăria mai solicită, vom relua procesul de dezinfecție”.

Din ce am aflat de la administratorul Iurea, miercuri, 8 aprilie, procesul de dezinfectare va continua în zona din spatele primăriei, inclusiv în zona Hermes.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii