Deva / Hunedoara. O americancă la Castel

Deva / Hunedoara. O americancă la Castel

DISTRIBUIȚI

La invitația Primăriei municipiului Deva, adjunctul însărcinatului cu afaceri al Statelor Unite la Bucureşti și consilierul politic al Ambasadei Statelor Unite ale Americii în România, Debra Hevia, a efectuat o vizită privată în reședința de județ, cu ocazia Festivalului Opera Nights 2015.

Deva
vizita oficial sua_debra hevia_deva 16 iul 2015 (4)În cursul după-amiezii de joi, Debra Hevia a participat la o scurtă întrevedere cu primarul Petru Mărginean, în cadrul căreia s-a discutat despre colaborarea româno-americană, oportunităţile de afaceri din municipiul Deva și facilităţile care se acordă investitorilor ce vor să deschidă o afacere în zonă, potenţialul turistic şi cultural al oraşului reşedinţă de judeţ.

vizita oficial sua_debra hevia_deva 16 iul 2015 (5)Debra Hevia s-a arătat interesată de sistemul educaţional, de dotările care există în unităţile sanitare de la noi, de rata şomajului, de tipul de industrie care s-ar putea dezvolta aici, dar şi de problemele cu care se confruntă devenii, cea mai stringentă fiind lipsa locurilor de muncă.

Și pe malul Cernei
debra hevia2_17 iul_hunedoaraVineri, Debra Hevia a avut o întrevedere și cu primarul municipiului Hunedoara, Viorel Arion. Și în cadrul întâlnirii de la Hunedoara s-au discutat aspecte legate de oportunitățile de investiții în municipiu, potențialul turistic al zonei și sprijinirea mediului de afaceri.

Totodată, Debra Hevia a solicitat informații cu privire la sistemul educațional, sănătate și dezvoltarea economică din municipiul Hunedoara.

Diplomatul american a afirmat că demersurile întreprinse pentru atragerea investitorilor străini în zonă reprezintă o prioritate pentru Hunedoara și a promis să transmită reprezentanților diplomatici ai Statelor Unite ale Americii informațiile primite despre municipiul de pe Cerna.

Vineri seară, oaspetele american a participat, împreună cu familia, la spectacolul „Nabucco” ce a avut loc la Castelul Corvinilor în cadrul Festivalului Opera Nights.

Adjunctul şefului de misiune al Statelor Unite în România s-a aflat pentru prima dată în judeţul Hunedoara.
Mihaela PETROȘAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii