Deşi a plouat serios, Jiurile nu s-au umflat

Deşi a plouat serios, Jiurile nu s-au umflat

DISTRIBUIȚI

Referitor la ploile căzute în ultima vreme Sorin Corici, şeful SHI Petroşani, ne-a oferit câteva informaţii.

„La modul cel mai serios populaţia din Valea Jiului nu are de ce să-şi facă griji. Sunt ploi de toamnă care vin pe fondul unei secete prelungite de câţiva ani, care poate s-a simţit mai puţin în Valea Jiului, dar mai mult în multe alte regiuni ale ţării. Într-adevăr, cantităţile de apă căzute sunt destul de însemnate. Vă pot da câteva date. De exemplu, din data de 26 septembrie şi până în prezent, 29 septembrie, la ora 6,00, cea mai mare cantitate de precipitaţii a căzut în Petroşani, 65 l/ mp, în Defileu Jiului 59 l/ mp şi la Valea de Peşti 56 l/ mp. Azi a mai plouat, şi va mai ploua şi la noapte. Deci, aceste date se vor modifica cu siguranţă. Dacă a plouat destul de serios, nu la fel pot spune că a crescut nivelul apelor curgătoare pe care le avem sub observaţie 24 de ore din 24. Cea mai mare creştere de nivel a fost pe Jiul de Vest, la Iscroni, 25 de centimetri, iar pe Jiul de Est doar 16 centimetri, la Petroşani”, ne-a declarat Sorin Corici.

Prognoza oficială transmisă celor de la SHI, de la centru, pare pentru zilele de miercuri şi joi la fel de nefavorabilă, anunţându-se pe crestele munţilor chiar şi zăpadă, urmând ca de vineri precipitaţiile să se oprească.

„Începând de miercuri, 30 septembrie, orele 9,00, vremea se va ameliora, dar va fi rece pentru această perioadă. Nu vom scăpa total de precipitaţii, e posibil să mai plouă, iar la peste 1.800 de metri se poate să ningă sau să fulguiască. Precipitaţiile vor fi însă slabe cantitativ, să nu vă gândiţi acum la mormane de zăpadă! După data de 1 septembrie, deci din 2 septembrie, adică de vineri, vremea se va încălzi uşor, nu vor mai fi precipitaţii, iar din data de 3 până în 6 septembrie vremea va fi frumoasă, iar probabilitatea de precipitaţii va fi redusă”, ne-a informat Sorin Corici.

Corneliu BRAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii