Deși a crescut cu 44 la sută, turismul din Hunedoara rămâne subdezvoltat

Deși a crescut cu 44 la sută, turismul din Hunedoara rămâne subdezvoltat

DISTRIBUIȚI

Anul trecut numărul turiștilor care au ajuns în județul Hunedoara a crescut cu 44 la sută. La prima vedere creșterea pare impresionantă, dar nu este nici pe departe așa. În Hunedoara turismul rămâne tranzitoriu. Turiștii ajunși la Hunedoara de cele mai multe ori nu își programează un concediu pe care să îl petreacă aici. De multe ori nu ajung să își petreacă nici măcar un weekend în județ, ci doar o noapte. Anul trecut au ajuns în județul nostru doar 4.852 turiști, conform datelor statistice transmise de INS după investigarea raportărilor unitățile de cazare. Brașovul a avut 64.499 turiști, cei mai mulți. Timișul, de exemplu, cu toate că nu are obiective turistice la fel de multe și interesante ca și Hunedoara, a avut anul trecut 50.655 turiști. Practic creșterea Hunedoarei la acest capitol se datorează turismului tranzitoriu, dinspre vestul spre centrul țării.

Cea mai mare problemă a județului, una pe care Consiliul Județean Hunedoara încearcă să o remedieze, este faptul că obiectivele turistice sunt prost administrate, neamenajate, și puțin promovate. Consiliul Județean Hunedoara a cerut în administrare cetățile și siturile arheologice, iar acum se încearcă administrarea și amenajarea lor la standarde europene, iar apoi promovarea lor va fi mai facilă. Cele mai vizitatw puncte turistice sunt Castelul din Hunedoara, Mănăstirea Prislop, Cetatea Devei. Prea puțin turiști se opresc la Sarmizegetusa Regia sau Ulpia Traiana, deși aceste obiective au o însemnătate fantastică. Nici Geoparcul Dinozaurilor nu este în topul interesului turiștilor, pentru că este greu de găsit, mult mai puțin promovat decât Arsenal Park. Straja reușește să dezvolte o activitate turistică în creștere, și este loc de mai bine.

A doua problemă a turismului în județ este lipsa locurilor de cazare. Iar după ce că sunt puține sunt și nesatisfăcătoare. Turiștii aleg să rămână în general câte o noapte, să viziteze ce găsesc interesant, apoi să plece către centrul țării, către Sibiu și Brașov în general. Nici Alba nu mai este interesantă pentru turiști, numărul turiștilor în acest județ a scăzut anul trecut cu 12 la sută.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii