Deputatul PSD Ilie Toma (II): „Să mă lase Borza, cel care închide...

Deputatul PSD Ilie Toma (II): „Să mă lase Borza, cel care închide toate companiile, cu insolvenţele lui…”

DISTRIBUIȚI

Deputatul PSD Ilie Toma, fostul director al Casei Judeţene de Pensii Hunedoara, a fost prezent joi, 23 februarie, în mijlocul pensionarilor din Petroşani. În sala de la etajul casei de cultură au fost prezenţi zeci de pensionari, iar la prezidiu, alături de deputat, au stat iniţiatorii întâlnirii, conducerea Ligii Pensionarilor Minieri Valea Jiului, în frunte cu fostul deputat Ion Hortopan. 
În primul episod, dl. deputat a fost în asentimentul întregii Văii cu afirmaţia care dă titlul acestui articol: „Să mă lase Borza, cel care închide toate companiile, cu insolvenţele lui”. Curajul d-lui deputat Toma ar trebui să se răsfrângă şi asupra parlamentarilor mai tineri, care taie creanga pe subiecte inventate la beţie prin media locală gras plătită de ei.  
Softul, bată-l vina!
„(…) Să vă spun mai departe de pensii. V-am promis că o să vorbesc, fapt pentru care de trei ori am fost la doamna ministru Olguţa Vasilescu, care m-a primit excelent. De trei ori doamna ministru a dat ordin celor subordonaţi: Grăbiţi-vă cu acele softuri! M-am dus şi la casa de pensii, nu i-a prea convenit doamnei preşedinte că m-a văzut, dar n-am ce să-i fac. Sunt probleme, oamenii aşteaptă rezolvări concrete, nu tot amânări şi vorbe. Am cerut oficial să fiu primit, ca deputat, astfel că n-au avut ce face. Ca reprezentant al poporului în Parlamentul
României, pe lege am dreptul să mă pot duce. Am cerut să mi se dea un răspuns oficial la cele expuse, mai ales că din punctul meu de vedere a fost un pic de rea-voinţă că le-au amestecat de le-a luat naiba pe toate acele baze de date. De abia acum ies la liman. Am discutat şi cu directoarea de la Informatică din cadrul casei de pensii. Mă cunoştea, că doar nu m-a uitat dintr-o dată, ştia că am fost la pensii la Hunedoara. Mi-a spus că se rezolvă. Am aşteptat apoi zece zile. Eu zic că a fost un termen rezonabil să dea măcar un răspuns. N-am primit niciun răspuns! Drept pentru care ieri am făcut interpelare oficială în Parlament. Uitaţi aici, v-o arăt, puteţi s-o citiţi. Am spus în ea: Întrebare către Casa Naţională de Pensii Publice… Uitaţi cum am formulat. Recalcularea şi punerea în plată efectivă a drepturilor de pensie pentru persoanele aflate în sistemul public de pensii din România şi care beneficiază de prevederile unor legi (Legea 155/2016 şi 192/2015). Întrebarea e foarte clară, după ce am expus motivele, o vedeţi aici: prin urmare, pentru a veni în sprijinul derulării cu celeritate a măsurilor prevăzute în programul de guvernare vă rog să-mi prezentaţi o dată cât mai exactă pentru finalizarea programului informatic, o finalizare cât mai urgent posibilă, având în vedere recalcularea şi punerea în plată efectivă a drepturilor de pensie a persoanelor aflate în sistemul de pensii din România care beneficiază de prevederile acestor două legi. Doamna director de la Casa Naţională de Pensii are obligaţia ca marţea viitoare să vină în Parlament, în faţa mea, să prezinte răspunsul. Deci, este obligată după lege, nu mai e că o fi, c-o păţi. În conformitate cu articolul 103 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, răspunsul trebuie şi scris şi se va transmite în cel mult 15 zile. Deci, trebuie să-mi dea şi răspuns scris (…)”.
Interpelare către Ministerul Dezvoltării în sprijinul UAT-urilor hunedorene privind proiectele de dezvoltare locală şi regională
„Către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, doamnei ministru Sevil Shhaideh am făcut tot ieri o interpelare în Parlament. Pe scurt vă spun: i-am transmis că şi-a asumat Guvernul Grindeanu un program de guvernare şi ca urmare, pentru a veni în sprijinul derulării cu celeritate a măsurilor prevăzute în acest program, am rugat-o pe doamna ministru să-mi prezinte principalele obiective de dezvoltare locală vizate de ministerul pe care-l conduce (…). I-am mai spus: vă adresez această solicitare pentru a le comunica primarilor din judeţul Hunedoara, dar şi consilierilor locali şi judeţeni tipurile de proiecte pentru care s-ar putea pregăti solicitări de finanţare legate de dezvoltarea locală. La ce foloseşte treaba asta? Din momentul promulgării bugetului, UAT-urile teritoriale au 30 de zile legale pentru a depune cererile. Dacă în cele 30 de zile nu depui cererea sau proiectul pentru dezvoltare, nu mai primeşti nimic! Mai ai dreptul la anul! De aceea vreau foarte rapid ca toată lumea din judeţ, din UAT-uri, să cunoască răspunsul doamnei ministru şi să nu se trezească apoi că n-au ştiut! Eu îmi fac treaba mea… că dumnealor obţin apoi sau nu obţin finanţări pe proiecte, prin PNDL de exemplu, nu mai e treaba mea. Treaba mea este să îi anunţ, să fac tot ce ţine de mine ca reprezentant al dumnealor în Parlament. Dacă fiecare îşi face treaba pe segmentul său, atunci lucrurile s-ar putea schimba în bine şi în România. Totul e să se înţeleagă acest lucru”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii