Deputatul Heiuş, scremut preşedinte al filialei judeţene PNL. Aproape că a fost...

Deputatul Heiuş, scremut preşedinte al filialei judeţene PNL. Aproape că a fost umilit de un primar de comună. Balint, simbolul ingineriilor financiare din bani publici, redevine fruntaş liberal!

DISTRIBUIȚI

Marcel Adrian Goia, primarul oraşului Haţeg, şi Adrian Nicolae David, fostul preşedinte al CJ Hunedoara, au devenit primvicepreşedinţi ai filialei judeţene PNL.

De sâmbătă, numele lui Florin Roman, tristul fost preşedinte interimar al PNL Hunedoara, devine amintire. O amintire sulfuroasă, cu gust amar pentru liberali. Sub conducerea sa, PNL Hunedoara a pierdut alegerile parlamentare. Asta după ce, sub Țâmpău, le-a pierdut pe cele locale și județene. Noroc că n-au avut loc şi alegerile prezidenţiale, că le pierdea şi pe acelea. Tot cu binecuvântarea sa, guvernul PNL – Cioloş a înşurubat în fruntea CEH cuplul Melczer – Nica, care cere intrarea în insolvenţă a CEH. Faptul că Florin Roman nu va mai tăia coceni pe aria politică a judeţului Hunedoara nu reprezintă o mare realizare pentru PNL Hunedoara. Pentru că din fruntea PNL Hunedoara a plecat tanga, şi a venit manga.

Sâmbătă, 22 aprilie, au avut loc alegerile pentru desemnarea Biroului Politic Judeţean PNL. În urma votului, echipa de conducere a  filialei Hunedoara a PNL este coordonată de un preşedinte – Lucian Heiuş, şi doi primvicepreşedinţi – Adrian David şi Marcel Goia.

Un parlamentar mediocru

În afara celor mai sus amintiţi, urmează în ierarhie un număr de 8 vicepreşedinţi şi 15 membri. Şi-au depus candidatura 23 de persoane pentru 15 funcţii. Cea de preşedinte al organizaţiei judeţene a fost câştigată  de către deputatul Lucian Heiuş, cu 381 de voturi, alte 251 fiind obţinute de contracandidatul Ovidiu Furdui, primarul comunei Criscior. Impus în fruntea listei de parlamentare pe aranjamente, nicidecum pe merite, Heiuş a dovedit în scurt timp că nu poate trece de statutul de parlamentar mediocru. S-a semnat, la grămadă cu zeci de parlamentari, pe fix cinci iniţiative legislative, niciuna nefiind de facto opera sa. A avut 0 (zero) întrebări şi interpelări pentru a veni în sprijinul cetăţenilor din judeţul Hunedoara. A ajuns parlamentar, aşadar, pentru că s-a cocoţat pe poziţia 1, nicidecum că pentru că s-ar fi bucurat de vreo largă susţinere în rândul liberalilor măcar (căci, în rândul poporului, sigur nu e cazul). Cu Heiuş, liberalii şi-au asigurat un preşedinte cum nici pesediştii nu sperau.

Liberali din Vale în conducere

Ca primvicepreşedinţi, Adrian David şi primarul oraşului Haţeg, Marcel Goia, au obţinut 541 de voturi, respectiv 590 de voturi. Tiberiu Iacob–Ridzi, primarul Petroşaniului este membru al Biroului Politic Judeţean. Printre vicepreşedinţii filialei judeţene se numără şi Victor-Tiberiu Stoica, primarul comunei Pui (555 de voturi). De altfel, din punct de vedere al votului, printre cei mai apreciaţi liberali hunedoreni au fost, sâmbătă, primarul Haţegului, primarul comunei Pui şi Adrian Nicolae David. Opinăm că, dacă ar fi candidat la funcţia de preşedinte, primarul Haţegului l-ar fi bătut pe Heiuş de i-ar fi sunat apa în cap.

„Astăzi am primit din partea delegaţilor liberali mandatul de primvicepreședinte al filialei PNL Hunedoara. Vă mulţumesc tuturor! Nu este o cunună cu lauri, ci o jalbă pecetluită cu onoarea mea, că voi face tot ce îmi stă în putere şi pricepere pentru ca partidul nostru sa se scuture de colbul aşternut pe zilele gloriei trecute. Doamne ajută!”, a transmis Adrian Nicolae David, cel mai bine plasat liberal din Vale în ierarhia judeţeană.

Relicve la loc de cinste

Deşi se vrea nouă, structura judeţeană de conducere a PNL nu a scăpat de relicve ori pete de imagine.

Vasilică Potecă – ajuns subprefect după ce a donat la greu la campania  electorală a Marianei Câmpeanu, demis după ce, luat de val, s-a afişat în fruntea unui miting electoral.

Omotă Gabriel–Marius, primarul comunei Ilia, unul dintre marii combinatori din partid, dar un edil dezastru: nici un marcaj rutier nu este în stare să facă. La Ilia, Omotă aruncă bani grei pe nişte lucrări de o lipsă de precizie pe care nici Duţu, viceprimarul Devei, nu ar putea-o poate atinge.

Mihai Gabriel Irimie, primarul comunei Şoimuş – pe care multă lume nu-l vede prea bine (şi asta nu se întâmplă din vreo invidie, sau ceva de genul).

Tiberiu Balint – fost preşedinte al CJ Hunedoara, simbolul mecanismelor financiare de drenare a banilor publici spre propriile buzunare. Pentru detalii, consultaţi arhiva cotidianului nostru.

La şedinţa Comitetului de Coordonare Judeţean al filialei PNL Hunedoara au participat atât Raluca Turcan, preşedintele interimar PNL, cât şi fostul ministru pedelist Gheorghe Barbu.

1 COMENTARIU

  1. PNL a dispărut de pe harta județului Hunedoara. Prin alegerea lui Heius ieri a câștigat PSD! Sa nu uitam cine la menținut pe Heius în funcție la ANAF cat era PSD la putere. Ori dacă mai amintim și de Molot în fata căruia Heius sta drepți la apel ne dam seama ca PNL a fost cotropit de vechea gașca de mafioți județeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii