Deputatul Carmen Hărău nu mai vrea surprize. Când vom putea să accesăm...

Deputatul Carmen Hărău nu mai vrea surprize. Când vom putea să accesăm fondurile europene alocate României?

DISTRIBUIȚI

Marius Nica, ministrul Fondurilor Europene, a fost abordat printr-o interpelare depusă miercuri, 23 septembrie a.c., de către deputatul hunedorean Carmen Hărău, care vrea să afle graficul pe care ministerul îl are în vedere pentru absorbţia fondurilor europene puse la dispoziţia României, în intervalul 2014-2020. Atât administrațiile județene, cât și cele locale, dar și antreprenorii au dezvoltat aptitudini în atragerea banilor europeni. Nu vor să mai stagneze. Vor proiecte noi, implementate cât mai repede. Suntem însă spre finele anului 2015 și încă nu avem ghidurile destinate solicitanților.

i7867A (1)”Vă informez că la audienţele pe care le organizez în cadrul Cabinetului Parlamentar ajung numeroşi antreprenori, îngrijoraţi de iminenta finalizare a sesiunii de finanţare cu fonduri europene aflată în curs de derulare. Noul program de finanţare, deşi a demarat, teoretic, în 2014, se află în mare întârziere în România, şi anume nici măcar ghidurile solicitanţilor nu sunt făcute publice. În mod firesc, antreprenorii se întreabă ce vor lucra în prima jumătate a anului 2016? Consecinţele întârzierii în demararea accesării fondurilor europene sunt multe şi grave.

Vă rog să-mi răspundeţi, în scris, pentru a putea, la rândul meu, să-i informez pe cetăţenii interesaţi, care este graficul pe care îl aveţi în vedere pentru absorbţia fondurilor europene puse la dispoziţia României, în intervalul 2014-2020, precum şi estimarea Domniei Voastre în legătură cu perioada de timp care va trece între data publicării ghidurilor de solicitant şi data la care antreprenorii vor putea începe lucrările”.

Sonia LIBERESCU

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii