Delia, fetița de 7 ani dispărută, a fost găsită alături de...

Delia, fetița de 7 ani dispărută, a fost găsită alături de bărbatul căruia îi spunea uneori ”tată”

DISTRIBUIȚI

Delia Gabriela Dorobanțu, fetița de 7 ani, din Petroșani, pe care poliția o caută de câteva zile, a fost găsită într-un imobil dezafectat din Vulcan, alături de bărbatul fără adăpost cu care a plecat în data de 1 noiembrie, la cimitir, pentru a primi de pomană.

Acesta a declarat poliției că a luat fata cu el pentru că de obicei fetița mergea cu el la cerșit, avea grijă de ea mai mereu. ”Fetița mai mult mie îmi spune tată”, a declarat omul străzii polițiștilor. În momentul de față acesta este la audieri, la poliție, dă declarații în dosarul penal care-l vizează, de privare de libertate, coordonat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroșani. În plus, persoanele adulte care cerșesc folosindu-se de copii pot fi pedepsite cu închisoarea.

Copila găsită miercuri spre joi noaptea (7-8 noiebrie) cu bărbatul respectiv într-o într-o încăpere rece și murdară. După ce au găsit-o polițiștii au transportat-o la Spitalul de Urgență Petroșani pentru investigații amănunțite. Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Hunedoara, Bogdan Nițu, investigațiile medicale au arătat că fetița nu a fost agresată fizic, nu prezenta leziuni vătămătoare. Bărbatul a declarat că nu a luat fetița cu forța, ci ea a venit de bună voie, dar, firește, el nu ar fi avut dreptul să o ia de acasă.

Aceasta mai are doi frați gemeni de 4 ani, care stau cu mama. Femeia se pare că nu este capabilă să aibă grijă de copii, nici de ea, nici de cei mici, iar tatăl Deliei nu stă acasă, la Petroșani, ci mai mult prin Timișoara.

Delia nu se mai întoarce acasă. Direcția pentru Protecția Copilului Hunedoara a dispus plasamentul în regim de urgență pentru ea și frații ei. Autoritățile s-au autosesizat după  dispariția Deliei Gabriela Dorobanțu. Cei trei copii vor ajunge într-un centru al Direcției Generale pentru Protecția Copilului Hunedoara.

Delia a plecat din fața blocului, cu omul străzii, pe 1 noiembrie, pentru a merge în Cimitirul Petroșani, să primească pomană și nu s-a mai întors acasă. Tatăl acesteia a sesizat poliția despre dispariția ei după 3 zile. Delia fost găsită miercuri spre joi noaptea.

”La activităţile de căutate (extinse pe raza mai multor localități ale Văii Jiului) au participat peste 50 de polițiști, jandarmi şi polițiști locali, sub coordonarea ofiţerilor Serviciului de Investigații Criminale Hunedoara. Fetiţa se afla în urmărire națională din data de 05.11.2018, după ce, cu o zi în urmă, dispariţia sa a fost reclamată la Poliția Municipiului Petroșani de tatăl acesteia, aflat în municipiul Timișoara.

Totodată, a fost sesizată D.G.A.S.P.C. Hunedoara, pentru efectuarea unei anchete sociale proprii. Polițiștii continuă cercetările în cadrul dosarului penal întocmit ca urmare a sesizării din oficiu, cu privire la comiterea infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal, urmând a fi dispuse măsuri legale, sub coordonarea Parchetului de la lângă Judecătoria Petroșani.

În momentul de faţă, cele două persoane au fost conduse la sediul Poliției Municipiului Petroșani, în vederea continuării cercetărilor pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor comiterii infracțiunii.

Acţiunea a beneficiat de suportul Biroului de Analiză a Informaţiilor Hunedoara”, transmite IPJ Hunedoara.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii