De astăzi, eforturile administrațiilor locale de a lămuri oamenii să stea în...

De astăzi, eforturile administrațiilor locale de a lămuri oamenii să stea în casă vor fi ușurate. Intră în vigoare obligativitatea de a rămâne la domiciliu

DISTRIBUIȚI

de Alina PIPAN

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că vor fi introduse noi restricții pentru cetățeni. De astăzi, românii nu mai au voie să iasă din casă decât pentru urgențe, aprovizionare curentă, sau pentru a merge la serviciu. Persoanele care ies din casă trebuie să aibă la ei o declarație completată. Persoanele de peste 65 de ani nu mai au voie deloc să iasă din casă. Armata va sprijini poliția pentru a asigura respectarea măsurilor. Vor fi folosite dispozitive electronice pentru supravegherea persoanelor aflate în izolare și carantină. Aceste schimbări vor ușura eforturile primăriilor de a controla situația în teren. Atât la Petroșani, cât și la Petrila, administrațiile locale au încercat să identifice persoanele venite din străinătate, dar și să convingă lumea să stea în casă.

”Serviciul Poliția Locală Petroșani a desfășurat în cursul zilei de astăzi, în zona market-urilor, o acțiune de verificare și identificare a persoanelor venite din străinătate, precum și cele care se află în autoizolare și nu respectă normele în vigoare.

Cei verificați astăzi nu s-au regăsit în listele cu persoanele aflate în izolare la domiciliu sau în carantină. Aceste acțiuni vor continua zilnic, în special în parcările de la supermarket-uri”, anunță Tiberiu Iacob- Ridzi.

La Petrila primarul Vasile Jurca asigură că supermerketurile sunt alimentate corespunzător, nimeni nu trebuie să se teamă că vor rămâne fără resurse.

”Din păcate, am întâlnit pe stradă oameni în vârstă pe care am încercat să îi lămuresc despre gravitatea situației, i-am sfătuit să rămână în case pentru că dumnealor sunt primele persoane vulnerabile în fața acestui virus.

Vestea bună pentru petrileni este faptul că pe raza orașului Petrila nu mai există niciun caz confirmat de Coronavirus, în schimb avem aproximativ 150 de persoane aflate în izolare la domiciliu.

Fac un apel la toți cei care vin din străinătate să se declare pentru că la acest moment există o legătură între Poliția Națională și cea de frontieră prin care sunt transmise informațiile despre toți cei care intră în țară. Dacă nu vor face acest lucru sunt puși în situația de a fi sancționați atât contravențional sau penal, după caz, asa ca îi rog să respecte întocmai regulile de izolare”, transmite Vasile Jurca.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii