De la Vulcan la Uricani: Nea Nelu Chirculescu în dialog cu Dănuţ Buhăescu

De la Vulcan la Uricani: Nea Nelu Chirculescu în dialog cu Dănuţ Buhăescu

DISTRIBUIȚI

Nu știu câți vulcăneni vor fi apucat să meargă, încă din prima zi, pe drumul asfaltat care, din DN 66A, duce la Complexul Turistic Cheile Buții, dar vă spun sigur că anvelopele Logan-ului vișiniu al lui nea Nelu Chirculescu și al soției sale Mimi au luat contact chiar atunci cu asfaltul proaspăt. 

Sâmbătă, când
s-a petrecut asta, la restaurantul de la Cheile Buții a avut loc o nuntă de nuntă, cu vreo două sute de participanți. Una de oameni cu stare, după cum mi-a zis un prietenaș care, cu gipanul său, bate drumul Retezatului cam de vreo trei ori pe săptămână. În ziua aceea, am aflat de la Mitică „Man”, era acolo și primarul Dănuț Buhăescu, înconjurat de cunoștințe și de prieteni, care l-au felicitat sincer pentru demersurile făcute, în vederea asfaltării acestui drum.

În ziua aceea,
nea Nelu și doamna Mimi ar fi vrut să bea o cafea la complexul domnului Firiza, dar au fost nevoiți să se-ntoarcă. Li s-a spus ne pare rău, dar localul este rezervat pentru o nuntă, așa că cei doi soți s-au dus altundeva. Luni, undeva în jurul amiezii, fiind la el în chioșcul de ziare din piața agroalimentară vulcăneană, nea Nelu Chirculescu a pus mâna pe telefon și l-a sunat pe primarul Uricaniului. Făcuse el rost de număr – tainic, nu a vrut să-mi dezvăluie de la cine -, așa că și-a pus planul în mișcare. A rămas mirat nevoie mare nea Nelu când Dănuț Buhăescu i-a răspuns din prima.

Inginerul miner pensionar
l-a felicitat sincer pe primarul din Uricani atât pentru această ultimă realizare, cât și pentru tot ceea ce a făcut, face și va face pentru cel mai vestic oraș al Văii Jiului și locuitorii săi. I-a zis că i-au plăcut indicatoarele turistice montate pe de-a lungul pârâului Lazăr și, apoi, mai sus pe Valea Măriii. Auzind de unde-i de loc nea Nelu, Dănuț Buhăescu i-a amintit de demersurile pe care administrația publică uricăneană le face, împreună cu Consiliul Județean Hunedoara, pentru ca lucrările de amenajare a drumului județean dinspre Rânca să demareze și în partea gorjeană.

Însă cea mai așteptată
lucrare pentru toată suflarea din Valea Jiului – a oftat nea Nelu Chirculescu – ar fi finalizarea modernizării tronsonului Câmpu lui Neag-Cerna al DN 66A. Foarte corect, l-a aprobat Dănuț Buhăescu. După care l-a asigurat pe cel cu care vorbea la telefon că, în ceea ce îl privește, va face tot ce ține de administrația publică locală uricăneană, pentru a se ajunge cât mai repede la momentul începerii efective a lucrărilor de modernizare, lucru pe care el îl prognozează ca fiind în primăvara anului viitor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii