De la Consiliul Judeţean Hunedoara, mulţi, mulţi bani pentru biserici, foarte...

De la Consiliul Judeţean Hunedoara, mulţi, mulţi bani pentru biserici, foarte puţini pentru acţiunile culturale şi de tineret

DISTRIBUIȚI

Consiliul Judeţean Hunedoara alocă, conform legii, fonduri nerambursabile pentru asociaţiile pentru tineret, cluburile sportive  și unitățile de cult din judeţul Hunedoara care beneficiază de finanţări nerambursabile de la bugetul propriu al Judeţului Hunedoara, pentru anul 2018.

Pentru a obţine fonduri nerambursabile asociaţiile trebuie să trimită un proiect care va fi evaluat, punctat, şi căruia i se alocă sau nu finanţare. Evaluare este mult spus, cel mai sigur este să ai o vorbă bună în consiliul judeţean şi sprijinul unor consilieri, că altfel alocarea banilor se face mai mult la noroc decât raportat la substanţa proiectului derulat. Nu contestăm, sunt cluburi sportive cu valoare, asociaţii cu renume, proiecte cu notorietate, care au primit sprijinul Consiliului Judeţean Hunedoara, însă bani puţini raportat la nevoile lor. Însă sunt şi organizaţii care nu merită „deranjul” financiar alocat, dar au avut susţinere,  şi am vorbi aplicat dacă toate proiectele trimise în vederea finanţării ar fi publice.

Anul acesta suma fondurilor nerambursabile a fost de 3.000.000. Mai mult de jumătate a ajuns la biserici. Biserici avem, slavă Domnului, mai multe decât ne trebuie. Fiecare biserică care a cerut a primit. 1.900.000 de lei din cei 3.000.000 vor fi direcţionaţi către finanţarea cultelor religioase. Să fie primit! 119 biserici şi parohii au primit bani. Cei mai mulţi bani merg către Parohia Ortodoxă Română Deva VI „Adormirea Maicii Domnului”-         150.000 lei.

Promovarea valorilor culturale – programe şi proiecte de interes zonal, inclusiv cultură scrisă a avut o alocare bugetală totală de doar 200.000, bani care s-au împărţit anul acesta către 25 de asociaţii.

Organizarea acţiunilor şi activităţilor pentru tineret a avut o alocare bugetară de doar 200.000. Alocarea bugetară a fost iniţial mică pentru anul trecut la acest capitol nu au fost multe proiecte depuse. Anul acesta asociaţiile de tineret au prins mai mult curaj, au fost depuse mai multe proiecte, dar asta nu i-a impresionat pe consilierii judeţeni şi nici aparatul administrativ, alocarea rămânând de 200.000 de lei.

Organizarea de competiţii sportive, precum şi sprijinirea organizării acţiunilor şi activităţilor sportive a avut o alocare de 700.000 lei, cu toate că în fiecare an solicitările sunt mult mai mari, iar sportul, mai ales cel rural, dar şi cel urban îşi diminuează activităţile din lipsa fondurilor. Dintre cele 34 de cluburi şi asociaţii sportive care au primit finanţare, cei mai mulţi bani i-au primit Asociația Fotbal Club Autobergamo Deva, 77.000 lei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii