Dacă vrei să reciclezi responsabil, acum ai la îndemână o hartă completă...

Dacă vrei să reciclezi responsabil, acum ai la îndemână o hartă completă a punctelor de reciclare din apropiere

DISTRIBUIȚI

Românii au la dispoziție, începând de la jumătatea lunii mai a acestui an, un nou instrument care îi va ajuta să colecteze selectiv deșeurile: este vorba desprewww.HartaReciclarii.ro, platforma interactivă care permite identificarea și localizarea punctelor de colectare selectivă a deșeurilor reciclabile din România.

Sistemul pune la dispoziție informații și tutoriale despre modalitatea corectă de colectare separată și tipurile de materiale ce pot fi sortate pentru reciclare.

Platforma Harta Reciclării este un proiect al Asociației ViitorPlus, dezvoltat în parteneriat cu compania Coca-Cola HBC România, fiind inclus în campania de educație pentru colectare selectivă După Noi, strângem tot noi. Totodată, Harta Reciclării beneficiază de susținerea Ministerului Mediului și are o componentă educativă si în afara mediului virtual, finanțata prin fonduri europene în cadrul proiectului “No planet B”.

Harta Reciclării este accesibilă atât de pe dispozitive mobile (smartphones și tablete), cât și pe laptopuri și desktop-uri. Această aplicație web-based – accesibilă la adresawww.hartareciclarii.ro – permite utilizatorilor să localizeze punctele unde pot duce deșeurile reciclabile colectate separat, dar include și o componentă interactivă, de user generated content, oferindu-le utilizatorilor posibilitatea să contribuie la baza de date a hărții prin adăugarea de noi puncte de colectare selectivă – dacă acestea nu există deja, sau prin revizuirea celor deja existente, dacă descrierea lor nu este conformă cu realitatea.

Vă așteptăm pe toți să intrați pe www.hartareciclarii.ro, să vă salvați platforma pe telefon (Settings browser – Add to Home screen), să vă faceți cont și să o accesați de fiecare dată când aveți nevoie să știți unde sunt cele mai apropiate puncte de colectare selectivă – dar și când găsiți un punct de colectare care nu se află încă pe hartă!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii