Dacă se găsește constructorul potrivit, / Valea de Brazi este la un pas...

Dacă se găsește constructorul potrivit, / Valea de Brazi este la un pas de marea transformare

DISTRIBUIȚI

Primăria Uricani așteaptă până la 12 august depunerea ofertelor pentru un proiect cochet de regenerare urbană, al doilea după cel deja aflat în derulare, al amenajării falezei Jiului.

Clădirile administrative ale fostei E.M. Valea de Brazi vor fi demolate și spațiul va fi transformat în zonă de picnic.
Execuția lucrării aferente proiectului Regenerare urbană – Fostul sediu administrativ E.M. Valea de Brazi este finanțată prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Realizarea de acțiuni destinate îmbunătățirii mediului urban, revitalizării oraşelor, regenerării şi decontaminării terenurilor industriale dezafectate (inclusive a zonelor de reconversie), reducerii poluării aerului și promovării măsurilor de reducere a zgomotului. Aceasta are valoarea de 2.069.227 lei.
Clădirea ce va fi demolată are regim de înălțime P+3E, și va deveni loc de agrement. În anii trecuți aici a avut loc o parte din competițiile enduro.
Amenajarea spațiilor verzi în urma demolării se va face prin așternerea unui strat de substrat de pământ de decopertare, în grosime de 30 cm, și a unui strat de pământ vegetal în grosime de 10 cm. Pământul se va tasa uniform prin tăvălugire ușoară. Se vor planta arbori ornamentali din categoria foioase și rășinoase care vor ajunge la maturitate în 10 ani. Vor fi plantați și arbori lalea, trandafiri cu trunchi și gard viu. Trotuarul va fi realizat din dale, iar platforma de parcare din mixtură asfaltică.
Zona va fi separată de peluză cu un separator din plastic stabilizat cu țăruși, iar suprafața va fi protejată antiîmburuienare cu folie agrogeotextilă, și un strat de scoarță naturală în grosime de 5 cm.
În parc vor fi montate bănci, mese și grătare în fiecare filigorie, urmărindu-se obținerea unei imagini unitare, realizate din lemn și metal.
În zona afectată de fosta clădire se vor executa următoarele lucrări: se înlătură toate resturile și materialele rămase în perimetrul construcției, se va excava, încărca și evacua pământul contaminat cu moloz de pe o adâncime de 40 cm de la cota terenului, se va nivela terenul, se va procura pământ vegetal pentru umpluturi, și se va așterne 30 cm pământ fertil și 10 cm pământ fertil cu nisip.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii