Cursurile vor fi reluate după finalizarea stării de urgență. Examenele de Bac,...

Cursurile vor fi reluate după finalizarea stării de urgență. Examenele de Bac, în iulie

DISTRIBUIȚI

În cadrul unei conferințe susținută astăzi, 7 aprilie, ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat că cel mai probabil cursurile se vor relua în mai, după ce se va finaliza starea de urgență. Data reluării cursurilor se va stabili totuși în funcție de evoluția pandemiei. Situația școlară a elevilor se va încheia cu minimum două note, plus nota de la teză, acolo unde este cazul. Programa pentru teză va include doar materia studiată până în data de 11 martie.

De asemenea, examenele de bacalaureat și examenele naționale se vor programa pentru luna iulie, și vor cuprinde doar material din primul semestru.

„Am recomandat realizarea de lecții suport online și suntem conștienți că mai există comunități în care accesul la tehnilogie e dificil. Am realizat un parteneriat cu televiziunea publică, am început să obținem tablete pentru comunitățile defavorizate. În ultima perioadă am avut consultări cu partenerii ministerului – elevi, studenți, părinți, sindicate, consiliul rectorilor. Am agreat măsurile care se impun odată cu reluarea cursurilor și finalizarea anului școlar 2019-2020”, a menționat ministrul.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii