Cupa Crucii Roşii Petroşani / Câştigată de Apa Serv

Cupa Crucii Roşii Petroşani / Câştigată de Apa Serv

DISTRIBUIȚI

Vineri, 10 martie, în sala de sport a Colegiului Economic „Hermes” Petroşani s-a dat startul celei de-a II-a ediţii a Cupei Crucii Roşii Petroşani la fotbal în sală, în organizarea filialei de Cruce Roşie Petroşani în parteneriat cu Consiliul local şi Primăria municipiului Petroşani, şi instituţia de învăţământ gazdă a evenimentului. Au participat 12 echipe.
Semifinale cu echipe „grele”
Prima partidă a reunit pe terenul de joc de la liceu echipa S.C. Apa Serv Valea Jiului S.A. Petroşani şi Liga Basarabenilor din cadrul Universităţii Petroşani. Apa Serv a fost de departe mai bună.
După două zile de fotbal intens în cele două grupe „A” şi „B”, în semifinale s-au calificat din grupa „A” echipa Apa Serv şi echipa „Crucea Roşie Petroşani.
În grupa „B” semifinalistele au fost echipele TSD Petroşani şi Primăria Petrila.
Semifinalele au fost extrem de disputate şi s-au încheiat cu următoarele scoruri: Apa Serv – PSD Petroşani: 3-2; Primăria Petrila – Crucea Roşie Petroşani: 6-1.
Finalele
Duminică după-amiaza s-au disputat cele două finale.
În finala mică Crucea Roşie Petroşani a învins categoric PSD Petroşani cu 6-2. În finala mare scorul a fost de 4-2 după prelungiri, Apa Serv învingând greu, dar meritat, echipa Primăriei Petrila.
Premierea a adus şi mai mulţi invitaţi în sală, printre ei fiind prezenţi, pe lângă reprezentanţii Crucii Roşii Petroşani şi ai Primăriei Petroşani, directorul general de la ape, Costel Avram, şi primarul Petrilei, Vasile Jurca.
Premianţii
Mai trebuie remarcat faptul că pe lângă cupe, diplome şi mingi cadou primite de echipele premiante, Adrian Duma de la Apa Serv a primit titlul de „cel mai bun jucător al competiţiei” şi titlul de golgeter, pentru cele 22 de goluri înscrise.
Portarul echipei Pompieri Petroşani a primit titlul de „cel mai bun portar al competiţiei”.
Tuturor câştigătorilor felicitări şi din partea colectivului nostru de redacţie şi la mai mare şi pe viitor!
Număr dublu de echipe înscrise faţă de anul trecut
Odată ajunşi în sala de sport a liceului, una propice pentru sporturile de echipă de sală şi destul de elegantă, ne-am dat seama vineri după-amiaza că interesul pentru această competiţie locală e destul de mare, sau, să-i zicem, mai mare decât faţă de ceea ce se întâmplă de obicei. Şi spunem asta deoarece faţă de ediţia de anul trecut, numărul echipelor înscrise a fost dublu, adică 12 (!), iar pe viitor organizatorii ar vrea ca şi acest număr să se dubleze dacă se poate, nu din alte motive fiind această dorinţă, doar din simplul fapt că sportul înseamnă sănătate, iar Crucea Roşie cu domeniul ăsta se ocupă şi totul începe în primul rând de la tineri dacă vrei o comunitate sănătoasă şi plină de vlagă.
Preocuparea organizatorilor era înainte de primul meci foarte mare, încercându-se ca totul să fie pus la punct, începând de la arbitri (doi elevi ai liceului gazdă, Petru Onceanu şi Cosmin Horobeţ) şi până la echipa de asistenţă medicală (voluntari ai Crucii Roşii) şi alte chestiuni ce ţin de o competiţie sportivă serioasă.
„S-au înscris 12 echipe pe care aş dori să le şi spun. Este vorba de echipele: Apa Serv Valea Jiului, Imperial Clas Petroşani, Pompieri Petroşani, Liga Studenţilor din cadrul Universităţii din Petroşani, Primăria Petroşani, TSD Petroşani, Poliţia Petroşani, Liga Studenţilor Basarabeni din cadrul Universităţii din Petroşani, o echipă de cartier Gulu Gulu Team, Primăria Petrila, La Ţugu şi Crucea Roşie Petroşani. Vă spun sincer că nu ne aşteptam la un număr aşa de mare, ţinând cont că la prima ediţie de anul trecut de-abia am reuşit să strângem pe ultima sută de metri şase echipe. Este frumos că demersul nostru a fost bine primit şi sperăm ca la anul şi acest număr de echipe să se dubleze iar competiţia pe care Crucea Roşie Petroşani o va organiza să ţină mai mult de trei zile. Sper ca anul acesta să mai organizăm împreună cu Universitatea din Petroşani o acţiune similară, dar în aer liber, pe terenul sintetic din campusul universitar. Avem un parteneriat încheiat cu Universitatea din Petroşani care ia în calcul astfel de acţiuni, iar în principiu deja părţile au discutat, nu rămâne decât să stabilim data, care va fi în vară şi, apoi, să facem anunţurile de înscriere. Mulţumesc pe această cale tuturor voluntarilor minunaţi ai Crucii Roşii Petroşani prezenţi azi, mâine şi poimâine să ne ajute aici, partenerilor noştri, respectiv primăriei şi primarului Tiberiu Iacob-Ridzi şi viceprimarului Florin Nicolae, prezent printre noi azi, precum şi celor din liceul gazdă, în mod special doamnei director Florentina Petrescu şi doamnei profesoare Popescu. De asemenea le mulţumesc şi elevilor liceului care vor arbitra meciurile în mod voluntar”, a declarat Felicia Vitan, preşedintele filialei de Cruce Roşie Petroşani.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii