Cu toate că nu mai oferă servicii hoteliere, / Hotelul „Onix” trebuie să...

Cu toate că nu mai oferă servicii hoteliere, / Hotelul „Onix” trebuie să se asigure împotriva supratensiunilor atmosferice

DISTRIBUIȚI

Complexul Energetic Hunedoara mai are o belea pe cap. Hotelul Onix, cu toate că nu mai poate oferi servicii hoteliere, trebuie să ia măsura de asigurare a protecției împotriva supratensiunilor atmosferice pentru clădirile din cadrul punctului de lucru.

Măsura ar fi trebuit să fie luată încă de anul trecut, dar abia acum i-a venit rândul, exact acum când servicii hoteliere nu se mai oferă, dar se oferă servicii de restaurant. În urma controlului efectuat de Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara – Serviciul SSM Petroşani, în data de 28.12.2015, la Punctul de lucru Hotel Onix din cadrul sucursalei, a fost încheiat Procesul Verbal de control nr. 3343/28.12.2015, prin care s-a dispus conducerii sucursalei măsura de asigurare a protecţiei împotriva supratensiunilor atmosferice pentru clădirile din cadrul acestui punct de lucru.
Înainte de a realiza toate schimbările la instalațiile existente astfel încât să răspundă cerințelor SSM, este necesară realizarea unui proiect tehnic. Documentația va proiecta o instalaţie de protecţie împotriva supratensiunilor atmosferice în conformitate cu normativele tehnice în vigoare (17 – 2011 – Normativ pentru proiectarea, execuţia şi exploatarea instalaţiilor electrice aferente clădirilor). Aria protejată va fi suprafaţa aferentă a clădirii Hotelului „Onix” şi a clădirii centralei termice, aflată în curtea din spatele acesteia. Clădirile din cadrul Punctului de lucru Hotel „Onix” sunt prevăzute cu instalaţie de legare la pământ funcţională. Centrala termică amplasată în clădirea din curtea din spate are putere maximă de 224 kW și funcționează pe gaz.
Practic se vor evalua toate instalațiile și se vor pune în exploatare instalaţii care nu depăşesc limitele maxime admise prevăzute în legislaţia în vigoare. Nu se vor utiliza utilaje şi instalaţii care generează zgomot şi vibraţii care depăşesc pragul fonic admis, prevăzut de legislaţia în vigoare. Pentru realizarea documentației CEH a alocat 1.500 lei, dar pentru înlocuirea instalațiilor neconforme cu siguranță se va cheltui mai mult. Cel mai probabil, schimbările vor avea loc anul viitor, după ce proiectantul va veni cu o soluție acceptată de comisia de evaluare a CEH.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii