Cu senatorul PSD Cristian Resmeriță / Despre alegerile europarlamentare din Vale

Cu senatorul PSD Cristian Resmeriță / Despre alegerile europarlamentare din Vale

DISTRIBUIȚI

Alegerile europarlamentare de anul acesta vor avea loc, între 23 și 26 mai, în toate țările Uniunii Europene. În România guvernul a stabilit data de 26 mai, astfel că până în data de 28 martie trebuie depuse toate candidaturile pentru fotoliul de europarlamentar din partea partidelor. Acesta a fost subiectul despre care am stat de vorbă sâmbătă, 16 martie, cu senatorul PSD de Valea Jiului, Cristian Resmeriță, totodată și președintele organizației PSD Lupeni, mai cu seamă că știam că a fost desemnat de partid să coordoneze campania electorală a PSD ce va avea loc înainte de alegeri.

„Europarlamentarii PSD pot susține continuitatea mineritului și atragerea de fonduri europene în Vale”
L-am întrebat pe senator cum vede această campanie electorală. „Sunt convins că va fi o bătălie grea, dar pe care PSD o va câștiga. Dacă ne referim la Valea Jiului și la cele șase localități, cred că nu vor fi probleme ca PSD să câștige detașat. Pe de altă parte – și trebuie să le spunem oamenilor ca să știe cu toții –, PSD are un candidat pe listă din județul Hunedoara, care trebuie să ajungă europarlamentar. Având în Parlamentul European un om din județul nostru, ne-ar ajuta enorm cu continuitatea activității din minerit și cu atragerea de fonduri europene. Vedeți dumneavoastră, sunt două chestiuni importante pentru Valea Jiului, mineritul și fondurile europene, de aceea sunt foarte importante aceste alegeri și este important ca un candidat PSD din județul Hunedoara să acceadă pe această funcție europeană”, a menționat senatorul Cristian Resmeriță.

Ținta PSD – organizații locale din Vale: minim 60%!
Firește că l-am întrebat pe senatorul hunedorean, născut la Lupeni, care este procentul preconizat în Valea Jiului obținut de PSD în urma votului care i-ar mulțumi pe social-democrați și ca PSD să obțină un scor cât mai bun la alegerile europarlamentare cum vede că ar trebui făcut?
„În primul rând, cum le-am spus și colegilor din organizațiile locale ale PSD din Valea Jiului, zonă de care mă ocup în mod special la aceste alegeri, trebuie ca toți să ne mobilizăm la maxim. Fiecare dintre noi trebuie să facă tot ce trebuie, pentru ca să obținem un rezultat cât mai bun. Experiența anilor anteriori și alegerilor trecute mă face să cred că avem oameni în cadrul partidului din Valea Jiului, care știu să se mobilizeze și care știu că pentru a câștiga alegerile trebuie să depună efort maxim în campania electorală. Și pentru că m-ați întrebat, vă răspund la întrebare: target-ul pe care-l au toate organizațiile din Vale este de minim 60% și sper să-l realizeze toate organizațiile”, a venit răspunsul interlocutorului nostru.

O prezență la vot între 30% și 35%
În fine, în ultima parte a discuției noastre pe acest subiect legat de alegeri, de organizațiile PSD locale și de Valea Jiului, am discutat cu senatorul de prezența la vot, din ce în ce mai redusă în ultimii 16 ani, mai cu seamă la alegerile europarlamentare.
„Da, aceasta este o problemă la nivel național, iar dacă stăm să analizăm trebuie să spunem că în Valea Jiului prezența la vot este poate mai mare decât în multe alte zone și județe ale țării sau ale Hunedoarei. Noi estimăm o prezență de 30%-35%, că mai mult nu are de unde să fie. Să sperăm că marea majoritate a celor care vor ieși la vot vor vota cu candidații PSD. Am mare încredere că toată lumea din PSD va lucra cu seriozitate și la final PSD va fi câștigător”, a încheiat Cristian Resmeriță.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii