Cu ocazia împlinirii a 140 de ani de umanitate Crucea Roşie Română,...

Cu ocazia împlinirii a 140 de ani de umanitate Crucea Roşie Română, / Voluntarii au sărbătorit cu demonstraţii practice de salvare şi împărţiri de fluturaşi

DISTRIBUIȚI

Crucea R- fata„Astăzi am împărţit cetăţenilor noştri fluturaşi aniversari în care se regăsea, în scris, o parte din istoria Crucii Roşii Române. Voluntarii filialei noastre au efectuat tot azi şi mai multe aplicaţii practice de prim-ajutor, care au constat în acordarea primului-ajutor la două victime care au avut de suferit leziuni multiple în urma unui accident rutier. Acest exerciţiu a fost oferit cetăţenilor prezenţi la amfiteatrul din centrul civic de lângă teatru. Un al doilea echipaj a prezentat petroşenenilor din Piaţa Centrală situaţiile în care o persoană se îneacă cu un corp străin, precum şi situaţia în care victima suferă o electrocutare, ei prezentând apoi şi metodele de salvare în aceste cazuri, până la sosirea ambulanţei”, ne-a declarat Felicia Vitan, directorul filialei de Cruce Roşie Petroşani.
Tot de la Felicia Vitan am mai aflat că luna aceasta aceşti voluntari vor participa la două tabere de instruire, una la Beliş, în judeţul Cluj, şi alta la Simeria, judeţul Hunedoara, practic vorbim aici de două tabere naţionale de pregătire a voluntarilor din detaşamentele de intervenţie pentru situaţii de urgenţă şi dezastre naturale.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii