Cristian Petrean (AJF Hunedoara): „Nivelul Ligii a IV-a este în creștere”

Cristian Petrean (AJF Hunedoara): „Nivelul Ligii a IV-a este în creștere”

DISTRIBUIȚI

Prezent la partida din Liga a IV-a dintre CSM Vulcan și Inter Petrila, scor 0-0, Cristian Petrean, președintele AJF Hunedoara, a vorbit despre activitățile pe care forul său le conduce.

„Într-adevăr, sunt foarte multe acțiunile organizate în ultimul an. Considerăm că este necesar pentru dezvoltarea fotbalului să avem persoane pregătite profesional, organizând în acest sens mai multe întâlniri pe fiecare domeniu în parte. Am organizat întâlniri cu membrii afiliați pe fiecare eșalon competițional, seminarii privind perfecționarea antrenorilor, arbitrilor și, ca noutate, seminarii de psihologie sportivă și de clarificare privind interpretarea legilor jocului. Cluburile, în general, au fost receptive la aceste acțiuni, dar ne-am fi dorit, totuși, o prezență mai numeroasă”, spune Petrean.
Șeful AJF a vorbit și despre faptul că activitatea arbitrilor este monitorizată permanent și se încearcă o îmbunătățire în acest sens. A explicat, de asemenea, că nu greșește nimeni în mod intenționat: „Acțiunile de perfecționare a arbitrilor sunt continue, chiar sâmbătă a fost organizat un nou curs. Ne dorim uniformizarea deciziilor și, în primul rând, creșterea în valoare a arbitrilor. Sunt arbitri care au calități, dar trebuie să avem răbdare cu ei și trebuie să fim conștienți că un joc nu se poate disputa fără arbitri. Iar dacă greșesc, să fiți convinși că e doar o consecință a lipsei de experiență sau poate o zi mai proastă, se întâmplă și la jucători. Doar cine nu muncește nu greșește și ei sunt oameni”. Bine ar fi să fie așa, însă declarațiile oamenilor de fotbal sugerează altceva….
Referitor la nivelul Ligii a IV-a, Cristi Petrean a declarat: „Nivelul ligii a 4 e în creștere și sunt convins că prin adoptarea sistemului play off și play out, în câțiva ani vom putea să ne ridicăm la valoarea județelor învecinate (Arad, Timiș,) iar la meciurile de baraj să reușim  promovarea în eșalonul 3. În luna ianuarie 2019 am avut o întâlnire cu domnul primar Iacob-Ridzi și i-am  spus dânsului de intenția noastră de a organiza mai multe activități în Petroșani cu ocazia celor 100 de ani de la înființarea Jiului Petroșani, iar în Comitetul Executiv din 11 martie, când am propus în premieră desfășurarea fazei finale județene a Cupei României, propunerea a fost votată în unanimitate”, spune Petrean. Care a mai punctat: „Un lucru foarte important în revigorarea fotbalului este crearea a cât mai multe competiții, reușind în momentul de față să avem acoperite toate vârstele, de la cei mai mici de 6 ani participanți în Interliga Națională de Fotbal, până la cei mai vârstnici în campionatul de old boys, având un jucător legitimat la Inter Petrila Old Boys, pe dl, Lupa Carol, de 70 de ani. Dumnealui demonstrează că pasiunea pentru fotbal nu are vârstă. În același timp, organizăm și implementăm mai multe competiții, având în acest moment parteneriate cu Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara sau fiind parte în proiectele FRF(cupa satelor, turneul speranțelor, fotbal și feminitate, etc). O altă prioritate a noastră este atragerea de fonduri în baza legii 350 sau din sursa privată precum și alte proiecte care să ne atingă scopul final și anume, dezvoltarea fotbalului hunedorean.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii