Costel Avram, directorul general Apa Serv, un om, o vorbă: A...

Costel Avram, directorul general Apa Serv, un om, o vorbă: A promis că abonaţii vor avea apă non-stop şi după secarea barajului de la Valea de Peşti. Ieri tocmai s-a ţinut de cuvânt…

DISTRIBUIȚI

De ieri avem garanţii certe că Valea Jiului nu va rămâne fără apă potabilă pe perioada reabilitării barajului de la Valea de Peşti.

Odată cu finalizarea în timp record a unei investiţii de siguranţă realizată de SC Apa Serv Valea Jiului, temerile că populaţia din vestul Văii Jiului ar putea rămâne fără apă potabilă după golirea barajului de la Valea de Peşti au fost eliminate.

În acest sens, Apa Serv Valea Jiului a pus ieri în funcţiune sursa de alimentare din râul Jiul de Vest. Aceasta a fost realizată cu mult profesionalism ;i dragoste de meserie într-un timp record, de numai două săptămâni, de către angajaţii operatorului regional de apă din Valea Jiului.

Vreau să-i felicit pe toţi angajaţii noştri care, sub coordonarea colegilor mei Florin Donisa şi Cristi Ionică, au lucrat exemplar, în ciuda vremii nefavorabile, pentru ca această investiţie să poată fi terminată la termenul pe care ni l-am impus, a declarat Costel  Avram, directorul general Apa Serv, ieri  la punerea în folosinţă a staţiei de captare a apei realizată la Valea de Peşti.

Noua staţie de captare, construită pe Jiul de Vest în apropiere de uzina de apă de la Valea de Peşti, va asigura debitul de apă necesar pentru asigurarea celor 300 l/ s  de apă necesari pentru a garanta consumul în localităţile din vestul Văii Jiului. De la inginerul Florin Donisa, şeful departamentului  tehnic al ASVJ, am aflat amănunte despre această lucrare foarte importantă: „Practic, am construit, în timp record, cu angajaţii noştri, dar şi cu sprijinul celor de la Apele Române un mic baraj de acumulare provizoriu, o staţie de pompare a apei din Jiu dotată cu 3 pompe şi o conducă de transport pe o lungime de circa 150 de metri care aduce apa din Jiu în staţia de tratare de la Valea de Peşti. Împreună cu sursele noastre de pe Buta şi Lazărul, noua captare ne dă acum siguranţa că avem debitul de apă necesar pentru a funcţiona la capacitate normală, astfel încât nu vor exista sincope în ceea ce priveşte asigurarea apei la parametrii corespunzători pentru beneficiarii noştri din Uricani, Lupeni, Vulcan, Aninoasa şi, parţial, Petroşani”.

Odată cu finalizarea acestui obiectiv de investiţii realizat de Apa Serv, cei de la Apele Române vor începe, de astăzi, golirea totală a barajului de acumulare de la Valea de Peşti şi demararea efectivă a lucrărilor de curăţare a vanelor şi a celorlalte lucrări de reabilitare. Toate aceste lucrări vor dura până în luna martie a anului viitor, însă reumplerea la capacitate maxima a barajului de la Valea de Peşti ar putea dura până la doi ani.

Cu toate că realizarea acestei investiţii, dar mai ales exploatarea acesteia, va aduce o creştere a cheltuielilor operatorului de apă din Valea Jiului, pentru directorul general  Costel Avram garanţia faptului că oamenii vor avea apă potabilă 24 de ore din  24 este mult mai important decât valoarea profitului financiar al firmei consemnată la final de an. Şi cu această lucrare, Costel Avram, directorul general al SC Apa Serv Valea Jiului, a demonstrat că în privinţa sa estre valabilă zicala, un om, o vorbă.

Costel Avram – Valea de Peşti – galerie foto

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii