Copiii cu diabet zaharat vor beneficia de un subprogram dedicat

Copiii cu diabet zaharat vor beneficia de un subprogram dedicat

DISTRIBUIȚI

Miercuri, 27 iunie,  Ministerul Sănătății a postat în dezbatere publică, aprobarea programelor naţionale de sănătate pentru anii 2017 şi 2018.

Conform proiectului de act normativ, Programul național de diabet zaharat se va reorganiza în două subprograme distincte, unul destinat adulților cu diabet zaharat, altul destinat copiilor cu diabet zaharat tip 1. De asemenea, prin noile prevederi se asigură cadrul legislativ pentru acordarea, în cadrul acestui program, a dispozitivelor medicale moderne:  dispozitive pentru monitorizarea glicemică continuă și pompe cu insulină integrat cu dispozitive de monitorizare glicemică continuă în scopul asigurării unui tratament optim și a monitorizării evoluției bolii.

“Practic, toți copiii cu diabet zaharat tip 1 vor avea acces la senzori pentru monitorizarea continuă a glicemiei, precum și la pompe de insulină prevăzute cu sistem integrat de monitorizare. Problematica copiilor cu diabet zaharat este una complexă. Noile măsuri pe care le luăm prin această modificare legislativă asigură limitarea evoluției bolii și apariției complicațiilor specifice diabetului zaharat dezechilibrat, insuficient controlat, precum și o îmbunătățire a calității vieții copiilor cu diabet zaharat tip 1”,  a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii