Contractele pentru finanțările PNDL 2 au fost semnate  aproape în totalitate

Contractele pentru finanțările PNDL 2 au fost semnate  aproape în totalitate

DISTRIBUIȚI

Senatorul Carmen Hărău s-a interesat la Ministerul Dezvoltării care este situația semnării contractelor de finanțare pentru proiectele de dezvoltare locală atribuite prin PNDL 2.

Veștile sunt bune,  până la data de 20.02.2018, din totalul de 217 obiective de investiţii aprobate pentru judeţul Hunedoara s-au semnat un număr de 213 contracte de finanţare. Până la data de 20.02.2018 au fost notificaţi un număr de 4 beneficiari în vederea completării documentaţiei tehnico-economice pentru care au existat observaţii transmise către beneficiari.

În cazul în care costurile lucrărilor au crescut în perioada cuprinsă între depunerea proiectelor şi finalizarea acestora este posibilă o majorare a preţului lucrărilor. “Valoarea restului cheltuielilor necesare pentru finalizarea obiectivului de investiţii se poate actualiza în condiţiile legii, în funcţie de evoluţia indicilor de preţuri, la data încheierii contractului de finanţare multianual, cu respectarea prevederilor din contractele de achiziţie publică încheiate”,

În prezent Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice declară că deţine fonduri pentru efectuarea plăţilor solicitate prin PNDL. În eventualitatea în care pe parcursul derulării Programului, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice se va confrunta cu lipsa fondurilor pentru asigurarea plăţilor, va efectua  transferurile către beneficiari în limita creditelor bugetare disponibile, în ordinea cronologică a depunerii solicitărilor.

Autoritățile locale rurale sunt cele care s-au mobilizat cel mai bine și au scos deja la licitație lucrările sau realizarea documentațiilor pentru proiectele infrastructurale pe care vor să le implementeze.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii