Continuarea lucrărilor la Barajul de la Mihăileni, dezbătute la masa Prefectului județului...

Continuarea lucrărilor la Barajul de la Mihăileni, dezbătute la masa Prefectului județului Vasilică Potecă

DISTRIBUIȚI

Situația construcției și programele de investiții pentru 2020 ale barajului de la Mihăileni, comuna Buceș, au fost temele discuțiilor de astăzi de la Instituția Prefectului-Județul Hunedoara.
Lucrările au ajuns aici la stadiul de peste 60 la sută. 70 de gospodării au fost strămutate pentru a face loc noului lac, dar nici acest stadiu nu s-a finalizat. Din 1990, deşi statul român a continuat să aloce fonduri pentru realizarea investiţiei, finalizarea construcţiei barajului de la Mihăileni nu s-a finalizat.
Prefectul județului, Vasilică Potecă, a organizat o întâlnire între reprezentanți ai constructorului, proiectantului, beneficiarului și ai autorităților locale.
Stadiul exproprierilor și a strămutărilor au fost alte două teme ale discuțiilor, iar Prefectul județului Hunedoara, Vasilică Potecă, a solicitat celor care se ocupă de acest aspect, o mare atenție în întocmirea documentațiilor dar și accelerarea procedurilor, astfel încât investiția să poată fi continuată așa cum e prevăzut pentru acest an.
Cei prezenți au fost informați de către Prefectul județului, Vasilică Potecă, de faptul că Ministerul Transporturilor, prin DRDP – Timișoara, a prevăzut în bugetul pentru acest an modernizarea DN 74 pe segmentul Buceș – limita cu judeţul Alba, pe o lungime de 14,6 km.
Acumularea de la Mihăileni, pe râul Crișul Alb, va asigura necesarul de apă pentru alimentarea populației și a activităţilor economice din zona Brad, Crișcior dar și a altor consumatori aflați în aval de baraj.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii