Consumul excesiv de antibiotice ne face mai vulnerabili, numărul cazurilor de infecții...

Consumul excesiv de antibiotice ne face mai vulnerabili, numărul cazurilor de infecții nozocomiale a explodat

DISTRIBUIȚI

Pe 18 noiembrie 2017 se celebrează a 10-a Zi Europeană a Informării despre Antibiotice (ZEIA), un eveniment anual sub coordonarea ECDC.  ZEIA ţinteşte prudenţa în utilizarea antibioticelor, singurul mod de a frâna dezvoltarea alarmantă a rezistenţei la antimicrobiene (RAM) – inamic major al sănătăţii publice mondiale. Campania se desfăşoară sub sloganul: „Utilizați prudent antibioticele, în interesul Dvs. și al sănătății publice!”

Evoluţia cazurilor de Bronhopneumopatia cronică obstructivă BPOC în județul nostru  este în creștere. Dacă în anul 2013 erau înregistrate 843 de cazuri, în anul 2016 numărul cazurilor crescuse progresiv până la 1247.

Cazurile noi de tuberculoză rezistă la antibiotice multiple sunt în scădere. În anul 2013 erau înregistrate 280 de cazuri noi, numărul cazurilor noi a scăzut anual, iar în 2016 a
ajuns la 185.

Infecţiile nozocomiale au crescut însă fulminant. În anul 2013 se înregistrau 25 de cazuri, numărul lor a crescut an de an. Anul trecut au fost înregistrate 98 de asemenea cazuri.

În data de 20 noiembrie,  ora 11.00, se va organiza, un simpozion dedicat ,,Ziua Europeană a Informării despre Antibiotice”,la  sediul SPLAS  aparținând Primăriei Orăștie.

Cu această ocazie, vom celebra şi campaniile:

„Ziua Mondială de Luptă Impotriva Diabetului”, „Ziua  Naţională fără Tutun”, „Ziua  Internaţională pentru Eliminarea Violenţei Împotriva Femeilor”,„Ziua Mondială de  Luptă Impotriva HIV/SIDA”,

„Gripa – nu se trateaza cu antibiotice”.

Prin participarea partenerilor noştri din media şi reflectarea potrivită a acestor evenimente, putem contribui împreună la salvarea unor vieţi ce pot fi compromise prin rezistenţa la antibiotice generată de prescrierea excesivă sau auto-administrarea „după ureche”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii