Consiliul Județean Hunedoara s-a transformat în agenția de turism a aleșilor PSD...

Consiliul Județean Hunedoara s-a transformat în agenția de turism a aleșilor PSD din județ

DISTRIBUIȚI

Când poporul plătește, aleșii PSD au de unde consuma! Pentru istovitoare deplasări în străinătate (cu toate și pe deplin utile, desigur, viitorului acestui județ aflat în depopulare accelerată), conducerea Consiliului Județean Hunedoara a alocat la nivelul anului 2017 deloc modesta sumă de 224.857,74 de lei, adică undeva spre echivalentului a 50.000 de euro. Din viața și activitatea unei administrații județene nu pot lipsi, desigur, deplasările necesare demarării ori menținerii relațiilor externe. De aici și până la a sta chiar și două săptămâni în China, cheltuind peste 75.000 de lei, ori a consuma 30.000 de lei pentru două zile într-o altă deplasare este, totuși, o mare distanță. Ca un făcut, prioritate în deplasările externe au avut aleșii PSD: conducerea CJ Hunedoara, unii consilieri județeni (aleși pe sprânceană), pesediști angajați pe la instituții și chiar un primar de municipiu. Scuipați aici!

Vinul roșu de Segarcea, face bugetul harcea-parcea!
Pentru a argumenta necesitatea ca banii județului să fie cheltuiți cu o mai mare chibzuință, vom aduce în discuție doar o entitate subordonată administrației județene. La Spitalul Județean de Urgență Deva, secția Pediatrie are nevoie de investiții urgente (paturi, geamuri, uși etc.). La fel, parcarea Ambulanței e praf și pulbere. Deși obligația de a investi în unitatea medicală este a CJ Hunedoara, situația realmente disperată a făcut ca directorul medical să ceară sprijinul Primăriei Deva (care, strict legal vorbind, nu avea nicio obligație) atât pentru aparatură, cât și pentru reparații absolut necesare la nivelul întregii instituții medicale.
În loc să facă o prioritate din a investi în unitatea medicală amintită, căreia i-ar fi folosit fie și o parte din bugetul alocat deplasărilor externe, pe domnii din conducerea CJ, fini pasionați de vinul roșu de Segarcea, i-a apucat dorul de ducă. Și-au făcut bugetul harcea-parcea.

Pentru a evita orice speculații…
…facem publică lista tuturor deplasărilor externe decontate de la bugetul CJ Hunedoara de-a lungul anului 2017. Veți remarca probabil, la fel ca și noi, faptul că pe lângă conducerea exclusiv PSD a CJ Hunedoara, de nominalizarea în delegațiile externe au beneficiat preponderent aleșii PSD, ba chiar și angajați (pesediști) de prin instituții deconcentrate ori primarul Hunedoarei (tot membru PSD). Asta în timp ce consilierii lib

erali sunt cam rara avis pe lista celor nominalizați. Fiind la putere, pesediștii sunt automat deștepți. Deștepți fiind, sunt numa’ buni de trimis peste hotare. Între timp, contrar „strategiilor savante” ale PSD, județul s-a mai depopulat puțin.

Trai pe vătrai
Nu poți rămâne insensibil când

vezi că, pentru 75.944,34 lei, șase persoane au stat două săptămâni în China. Alte deplasări istovitoare de remarcat: 26.545,00 lei (5 zile/ 5 persoane la Londra, în Marea Britanie), 39.675,86 lei (5 zile/ 4 persoane la Nancy, în Franța), 4.765,60 lei (3 zile/ o persoană la Carnuntum, în Austria), 30.237,42 lei (2 zile/ 4 persoane la Maastricht, în Olanda, și Bruxelles, în Belgia). Oare le-a fost ușor?

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii