Consiliul Județean Hunedoara nu mai iartă transportatorii cu tonaj mare. N-ai plătit...

Consiliul Județean Hunedoara nu mai iartă transportatorii cu tonaj mare. N-ai plătit taxă, plătești amendă

DISTRIBUIȚI

Serviciul Autoritate Județeană de Transport (SAJT) din cadrul Consiliului Județean (CJ) Hunedoara împreună cu reprezentanții Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Hunedoara efectuează zilnic controale în trafic rutier în vederea respectării masei totale maxime admise, maselor maxime admise pe axe şi/sau dimensiunilor maxime admise, pe drumurile județene și eliberarea autorizațiilor speciale de transport.

Luni, 27 aprilie 2020, în punctul de control stabilit pe DJ 706A, pe raza localității Ilia (străzile Traian și Unirii), a fost aplicată o sancțiune pentru refuzul unui conducător auto de a supune vehiculul verificării prin cântărire, contravenție prevăzută de Ordonanța nr. 43/1997, în valoare de 3.000 de lei.

Tot luni, echipajele Serviciului Autoritate Județeană de Transport au acționat pe DJ 705, pe raza localității Geoagiu, unde nu s-au înregistrat sancțiuni.

Conform art. 61 alin. (1) lit k) din Ordonanța nr. 43/1997, refuzul de a supune vehiculul verificării prin cântărire şi/sau măsurare a dimensiunilor, refuzul de a însoţi vehiculul personalului cu atribuţii de control în vederea cântăririi şi/sau măsurării dimensiunilor transportului, precum şi refuzul de a prezenta personalului cu atribuţii de control documentele privind transportul, cu amendă de la 3.000 lei la 6.000 lei, aplicată conducătorului auto.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii