Concediile mascate, din nou la modă. În timp ce țara geme de...

Concediile mascate, din nou la modă. În timp ce țara geme de foame, / Gașca primarului Ile se specializează pe bani publici. La Băile Felix, Mamaia și Eforie Nord

DISTRIBUIȚI

În lumea reală, statul pune biciul pe privați. Salariile din sectorul public au crescut amețitor, iar goana după recuperarea taxelor și impozitelor a devenit sport național. Pentru că fraierii plătesc, deci încă mai e de unde, funcționarii publici și angajații instituțiilor de stat își fac concedii pe bani publici sub masca unor cursuri de perfecționare. 

În timp ce dvs., mai mult ca sigur, vă veți coace în propriul apartament, Primăria municipiului Vulcan a rezervat pentru perioada 6–12 august 2017 la Hotel Internațional Băile Felix o cameră pentru „modica” sumă de 3.690 de lei. În hotelul de 4 stele, unde nu intră picior de muritor de rând, va beneficia de cazare cu pensiune completă angajatul sau angajata administrației vulcănene care se va specializa și, indubitabil, va deveni „Expert prevenire și combatere a corupției”.
Un curs oarecum inutil în condițiile în care, domnul primar Ile poate confirma asta, în Primăria municipiului Vulcan nu a existat, nu există și nu va exista vreodată corupție. Deci e ca și cum ai da cu niște spray împotriva gândacilor prin frigider.
Este adevărat că, pe site-ul Lectoform Consulting SRL, pachetul de hotel costă doar 3.190 de lei. Însă e foarte probabil ca angajatul/ angajata Primăriei Vulcan să beneficieze și de un însoțitor. Căci mare plictiseală trebuie să fie prin stațiune din moment ce cursurile nu se derulează nici în prima, nici în ultima zi a perioadei, iar în restul zilelor corupția va fi dezbătută, pentru a evita surmenarea participanților, doar câte 5 ore pe zi. Cursul în sine, din fericire pentru bugetul municipiului Vulcan, costă doar 950 de lei.
Cursuri de tot felul se pot face și la Petroșani, la Deva ori Târgu Jiu. Și n-ar fi nevoie nici de cazare. Dar, oare, nu-i mai frumos la Felix, Mamaia sau Eforie Nord?
Virusul concediilor mascate a fost lansat de Spitalul Municipal Vulcan, care a achiziționat în perioada 30.05. – 10.07.2017 cursuri în valoare de 950 de lei/ persoană pentru un număr de 16 persoane. Pentru buna derulare a cursurilor, s-au mai achiziționat o cameră la Băile Felix (pentru 2.990 lei, în perioada 30 mai – 5 iunie), două + două camere la Băile Felix (pentru 3.990 lei, în perioada 4–12 iulie), o cameră la Băile Felix (pentru 3.190 de lei, în perioada 24–30 iulie), două camere la Mamaia (pentru 3.990 lei, în perioada 17–23 iulie), două camere la Mamaia (pentru 3.590 lei, în perioada 7–13 august), o cameră la Mamaia (pentru 3.590 lei, în perioada 14–20 august), două camere la Băile Felix (pentru 4.810 de lei, în perioada 27 august – 3 septembrie), două camere la Eforie Nord (pentru 4.290 lei, în perioada 31 iulie – 6 august) și trei camere la Băile Felix (pentru 3.190 de lei, în perioada 13-19 august). Prețurile prezentate sunt pe cameră, iar toată joaca aceasta de-a concediul mascat în curs de perfecționare suge de la bugetul Spitalului Municipal Vulcan suma de 56.690 de lei.
Cu tot respectul pentru medici și nobila dumnealor meserie, trebuie spus că o țară în care oamenii mor pe capete pentru că listele de așteptare pentru medicamente ori transplanturi sunt prea lungi e totuși prea săracă să-și mai permită cursuri de 950 de lei asezonate cu cazări de până la 4.810 lei. Ori cursuri și cazări pentru funcționarii unei primării în care, în mod sigur, n-a fost, nu este și nu va fi vreodată pic de corupție.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii