Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, activat la Prefectura Hunedoara

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, activat la Prefectura Hunedoara

DISTRIBUIȚI

Zona montană a județului Hunedoara se va afla de mâine, 29.10.2017, ora 10,00 până în 30.10.2017, ora 23,00 sub incidența avertizării meteorologice cod portocaliu, caracterizată de rafale de vânt ce vor depăși 80-90 km/h, iar pe creste 100-120 km/h.

Va ninge viscolit, vizibilitatea va scădea temporar sub 50 m și se va depune strat consistent de zăpadă.

În acest context, prefectul județului Hunedoara, Fabius Tiberiu Kiszely, a convocat în ședință extraordinară Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU).

Pentru a preveni producerea unor incidente pe traseele montane, jandarmii montani și salvamontiștii vor intensifica activitatea de monitorizare a turiștilor aflați pe traseele montane. Se recomandă turiștilor ca în această perioadă să nu se aventureze pe traseele montane, să evite drumețiile pe traseele aflate la mare altitudine, să rămână, pe cât posibil, în zona cabanelor și să respecte recomandările jandarmilor montani și ale salvamontiștilor. Totodată, să apeleze numărul de urgență 112 dacă se află în dificultate și să indice cât mai exact zona în care se află.

 

În situația în care drumurile din zonele montane vor deveni greu accesibile sau impracticabile, polițiștii rutieri vor restricționa circulația pe acestea.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii