Cod portocaliu de ploi, fiți cu băgare de seamă în trafic!

Cod portocaliu de ploi, fiți cu băgare de seamă în trafic!

DISTRIBUIȚI

Având în vedere faptul că, în perioada  08 iulie, ora 16:00 – 10 iulie, ora 21:00, judeţul Hunedoara se va afla sub atenţionare de cod portocaliu de ploi abundente, Inspectoratul Județean de Poliție Hunedoara comunică faptul că, poliţiştii, vor fi la datorie pentru salvarea de vieţi omeneşti şi limitarea efectelor produse de posibilele efecte ale ploilor torenţiale. 

De asemenea, un număr de peste 135 de poliţiştii rutieri hunedoreni continuă acţiunile pentru prevenirea accidentelor rutiere şi respectarea legislaţiei aflate în vigoare privind circulaţia pe drumurile publice.

 Recomandări preventive privind circulaţia rutieră în siguranţă:

 Pentru a nu fi implicaţi în evenimente rutiere, poliţiştii rutieri vă recomandă să vă planificaţi din timp călătoriile şi să adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic.

În condiţiile unui trafic rutier aglomerat, polițiștii le recomandă conducătorilor de autovehicule să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculul din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă!

Evitaţi acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie, deoarece autovehiculul pe care îl conduceţi poate derapa. Nu efectuaţi depăşiri riscante!

Folosiţi luminile de întâlnire și pe timpul zilei, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă. Curăţaţi în permanenţă farurile, blocurile de semnalizare, parbrizul, luneta şi geamurile laterale ale autovehiculului, asiguraţi buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare!

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii