CHINA(NINGBO) – ROMÂNIA – INVESTMENT FORUM Miliardele chinezilor pot veni în...

CHINA(NINGBO) – ROMÂNIA – INVESTMENT FORUM Miliardele chinezilor pot veni în Valea Jiului şi În vulcan

DISTRIBUIȚI

Primarul Municipiului Vulcan – Gheorghe Ile – a participat în cursul zilei de 23 septembrie la Forumul de Investiţii organizat la Bucureşti de Departamentul pentru Investiţii Străine şi Parteneriat Public-Privat al Guvernului României – reprezentat de şeful acestuia Alexandru Năstase – şi compania Invest Romania, în scopul stabilirii unor direcţii clare de colaborare economică cu mediul de afaceri din China – municipiul Ningbo.

Evenimentul s-a bucurat de implicarea directă a Ambasadei Chinei în România şi a urmărit ca prin dialogul direct dintre cei prezenţi – oficialii români şi chinezi, să se facă în cel mai scurt timp o evaluare a tuturor posibilităţilor de dezvoltare de afaceri cu capital chinez în zonele reprezentate la acest forum, la care au fost prezente 100 de instituţii publice şi private din mai multe judeţe ale ţării.

Partea chineză a fost prezentă cu 51 de companii de investiţii, pentru mai multe domenii de activitate de producţie şi servicii.

Municipiul Ningbo este cotat ca fiind unul dintre cele mai prospere din China cu un mediu de afaceri puternic, a cărui investiţie externă în anul 2014 se ridică la 7,4 miliarde de dolari americani.

În România investiţiile chinezilor din Ningbo reprezintă până la această oră 14 întreprinderi cu o valoare de 5 miliarde de dolari, însă interesul acestora de a investi în continuare este constant.

În scopul dezvoltării unor parteneriate durabile, la forum au fost semnate documente oficiale de colaborare pe termen mediu şi lung între cele două părţi, urmând ca în cel mai scurt timp, investitorii chinezi să facă o evaluare a tuturor ofertelor făcute de reprezentanţii români pentru a putea stabili – în funcţie de interesele lor economice care dintre domeniile de activitate propuse se pot transpune în investiţii concrete. Nu este exclusă din atenţia chinezilor nici activitatea de extracţie de huilă, ceea cea duce o nouă speranţă în zona mineritului din Vale.

Primarul Vulcanului a promovat la acest forum următoarele domenii de investiţie, cu resurse foarte bune şi cu potenţial de valorificare atractiv pentru capitalul chinez: 1. MINERITUL; 2. TURISMUL; 3. FRUCTELE DE PĂDURE; 4. CIUPERCILE; 5. MIEREA.

Urmează ca în cursul lunii octombrie, oamenii de afaceri chinezi să facă o deplasare în zonele cu potenţial de investiţie, incluzând şi Valea Jiului.

Ei vor fi primiţi de administraţia Vulcanului şi vor putea vedea la faţa locului posibilităţile de amplasare de unităţi productive.

„Apreciez că participarea mea de ieri la acest forum de investiţii ne apropie la nivel de comunitate de acest ambiţios şi totodată dificil deziderat al mandatului meu de a aduce investiţii noi în zona Vulcanului şi implicit a Văii Jiului. Partenerii chinezi sunt hotărâţi să investească. Sunt fermi, atenţi, calculaţi, determinaţi să-şi maximizeze câştigurile. Domeniile de investiţie pe care le pot aborda în zona noastră le pot aduce profituri frumoase ceea ce pentru noi înseamnă în primul rând crearea de locuri de muncă şi contribuţii la bugetul local. Vom avea prilejul în cursul lunii octombrie să cristalizăm împreună cele mai bune oportunităţi care să impulsioneze economia locală şi zonală.” – Gheorghe Ile – primarul municipiului Vulcan.

Tiberiu VINŢAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii