Cetatea Orăștie primește bani europeni pentru restaurare

Cetatea Orăștie primește bani europeni pentru restaurare

DISTRIBUIȚI

În data de 15 iunie a avut loc vizita la fața locului, evaluarea tehnică și financiare, pentru proiectul „Restaurare, Consolidare Și Conservare Cetatea Orăștiei”. Rezultatul evaluării a fost primit ieri de la  Agenția de Dezvoltare Regională Vest. Proiectul a obținut un punctaj de 75,50 de puncte  și urmează a fi finanțat prin fonduri europene nerambursabile.

Proiectul a fost  depus pentru accesare fonduri europene nerambursabile, în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Prioritatea de investiții 5.1 – Conservarea, protejarea, promovarea şi dezvoltarea patrimoniului natural și cultural, în prezent fiind într-o etapă avansată de evaluare.

Proiectul se realizează în parteneriat cu Parohia Reformată Orăștie și Parohia Evanghelică C.A. Orăștie, responsabilitatea financiară și de implementare revenind 100% Municipiului Orăștie.

Proiectul vizează restaurarea, consolidarea și conservarea Cetății Orăștiei, dar și amenajări exterioare ale Zidului Cetății.

În cadrul proiectului se vor realiza următoarele lucrări:

Lucrări de reîntregire și reconstituire a zidurilor și turnurilor cetății;

Reîntregirea / reconstituirea turnului de la mijlocul curtinei de est a cetății;

Reîntregirea / reconstituirea / consolidarea turnului de la mijlocul curtinei de sud;

Reîntregirea / reconstituirea / consolidarea turnului și bastionului de la mijlocul curtinei de vest;

Restaurarea, consolidarea și conservarea Zidului Cetății Orăștiei;

Reconstituirea sistemului de colectare a apelor pluviale;

Amenajări exterioare: amenajare infrastructura cu alei pietonale, parcări, paviment; iluminat nocturn și ambiental, mobilier urban, vegetație decorativă, elemente de reîntregire a atmosferei istorice, stâlpi informativi, panouri informative, plachete metalice personalizate, opere de artă tematică cetate;

Valoare totală estimativă a investiției este 22.500.000lei, din care grantul nerambursabil solicitat este 21.300.000lei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii