Cele 3 blocuri de locuințe sociale din Aninoasa vor fi evacuate. Unii...

Cele 3 blocuri de locuințe sociale din Aninoasa vor fi evacuate. Unii dintre locatari deja și-au făcut bagajele, alții refuză să plece

DISTRIBUIȚI

A fost emisă dispoziţie de evacuare pentru locatarii din 3 cele 3 imobile situate pe strada Libertății din Aninoasa, care au rămas fără acoperiș în urma căderii masive de zăpadă.

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă din Aninoasa a decis evacuarea totală a locatarilor din aceste imobile. Autorităţile au hotărât cazarea familiilor evacuate în sala de sport a Școlii Generale „Sfânta Varvara” din Aninoasa.

Dintre cele 36 de familii, care locuiesc în blocurile cu risc, 20 au refuzat evacuarea pe proprie răspundere. Pompierii Detașamentului Petroșani asigură supraveghere de specialitate, monitorizare cu un echipaj medical, evacuarea oamenilor cu microbuzul din dotare și evacuarea bunurilor, la nevoie, precum și amenajarea spațiului de cazare.

O echipă a DSP s-a deplasat la locul de cazare pentru a se asigura că sunt îndeplinite condiţiile igienico-sanitare. Paza și ordinea publică se vor realiza prin grija Jandarmeriei, Poliţiei și Poliţiei Locale. De asemenea, pentru monitorizarea operaţiunilor de evacuare s-a activat Centrul Judeţean de Conducere și Coordonare a Intervenţiei. În cursul zilei de azi, pompierii, cu ajutorul autospecialei de lucru la înălţime, au încercat îndepărtarea zăpezii de pe acoperișuri, ajunsă la aproximativ 50 de centimetri, însă această procedură putea periclita acoperișurile cu structura deteriorată.

Mâine, prefectul judeţului Hunedoara convoacă CJSU pentru luarea măsurilor de consolidare a acoperișurilor celor 3 imobile. Fabius Kiszely a dispus deplasarea Grupului de Suport Tehnic pentru evaluarea la faţa locului a situației.

GST a făcut următoarele constatări: construcții vechi (aprox. 1890) și afectate din punctul de vedere al rezistenţei, zăpadă pe acoperiș între 50-70 cm. Acoperișuri șarpante cu învelitoare din țiglă sau tablă, dulgheria acoperișurilor putredă, cu elemente lipsă.

Sunt un număr de 30 de clădiri P+1, din care 6 P+1+M, construite din cărămidă fără centuri stâlpi sau grinzi. În urma verificărilor de specialitate efectuate de Inspectoratul de Stat în Construcții, s-a recomandat evacuarea locatarilor din clădirile afectate- 36 de apartamente cu o cameră.

Clădirile sociale nu sunt singurele care au probleme, după cum a constatat și ISC-ul. Astă vară una dintre clădirile de pe strada Libertății, proprietate privată, avea de asemenea surpat acoperișul, iar proprietarul nu era de  găsit, părăsind țara acum mult timp. Pentru că este proprietate privată, clădirea a fost semnalizată doar, pentru a preveni trecătorii, dar nu a putut fi demolată sau reparată.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii