Cei doi turişti din Craiova, pierduţi în Retezat mai bine de 48...

Cei doi turişti din Craiova, pierduţi în Retezat mai bine de 48 de ore, au fost găsiţi

DISTRIBUIȚI

Duminică, 19 martie, la ora 06:48, jandarmii montani au fost sesizați cu privire la faptul că, în ziua precedentă, doi turiști au plecat de la cabana Gențiana, din masivul Retezat, pentru a face escaladă pe peretele Bucurei și nu s-au mai întors. Turiştii au fost găsiţi abia luni, după orele amiezii, în zona Barajului Gura Apelor, în viaţă, dar vădit afectaţi de această experienţă, şi coborâţi în oraş, la Haţeg.

Cei doi turiști căutați au 30 și respectiv 40 ani, sunt din Craiova și au venit alături de alți prieteni în Retezat, fiind cazați la cabana Gențiana. Duminică jandarmii montani şi salvamontiştii au plecat în căutarea lor imediat după anunţarea dispariţiei lor. Şapte jandarmi au venit de acasă pentru a interveni la căutare, dar la un moment dat au fost nevoiţi să renunţe la căutări din cauza condiţiilor meteo extreme, de viscol puternic şi vizibilitate redusă.

Încă de la primele ore ale dimineții de luni jandarmii montani și salvamontiștii au reluat acțiunea de căutare a celor doi turiști. Trei echipe s-au deplasat pe două trasee care ajung în zona Bucura. În jurul orei 07:30, o echipă mixtă alcătuită din 5 salvamontiști și 3 jandarmi montani au început deplasarea pe traseul cabana Gențiana și Vârful Bucura, în Masivul Retezat, iar o doua echipă formată din salvamontiști s-a deplasat pe traseul cabana Buta – refugiul Bucura. Totodată, după un scurt interval de timp, a treia echipă formată din salvamontiști a pornit pe primul traseu.

Condițiile meteorologice au fost dificile pe tot parcursul căutărilor. Salvatorii au făcut eforturi supraomeneşti pentru a-i găsi pe turişti.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii