Ce-și mai permit angajaţii statului din bani publici? Iată o sinteză a...

Ce-și mai permit angajaţii statului din bani publici? Iată o sinteză a ultimelor scheme decontate din buzunarul dvs.

DISTRIBUIȚI

Ai zice că, în ziua de azi, și angajatul statului are grijă de bani precum românul de rând. Nici pomeneală. Cum prind un ban public, unii dintre „oropsiții” de la stat parcă se întrec în a arăta cât de scump pot ei cumpăra și câte își pot permite. Doar câteva exemple, recent culese din viața și activitatea celor care ne consumă banii de parcă ar fi ai lor.

Vulcan
La Clubul Sportiv Munici­pal „Mihai Viteazu” din Vulcan se întrebuințează mai mult mușchiul şi mintea. În rarele momente în care trebuie să și scrie, angajații de acolo nu o pot face decât cu pixuri Rotring de 10,08 lei + TVA/ buc. și creioane Rotring, de 7,56 lei + TVA/ buc. Dacă are balta pește…
La aceeași entitate, care se adapă financiar de la bugetul Vulcanului, vara lui 2017 a început cu 67 de pachete conținând produse românești, în valoare totală de 14.629,65 lei. Altfel dai din craci, ca sportiv zic, dacă te întreții cu cârnați de casă, slănină de casă, piept crud afumat, pulpă de porc în vid, pulpe de pasăre în vid și niște telemea de vacă.
Și încă una tot de la Vulcan. Numai anul trecut, Primăria Vulcan a cumpărat 24 de capace WC. Probabil oamenii le schimbă de fiecare dată când merg la toaletă (deci atunci când se întrerup puțin de pe Facebook).

Petrila
În 21 decembrie 2017, Primăria orașului Petrila a cumpărat șampanie Grande Cinzano Dolce, pahare și etichete în valoare de 5.435 de lei. O sticlă de Cinzano Grad Dolce (căci, în realitate, așa îi spune) a făcut pentru primărie fix 33 de lei. Orice român de rând ar fi luat-o cu 28,99 lei de la Emag. Sau chiar cu 25,10 lei de la Carrefour.

Petroșani
Tot în luna decembrie, Direcția Administrarea Domeniului Public și Privat Petroșani a asigurat Casco un ratrack pentru zăpadă contra sumei de 10.816 lei plus TVA, plătibilă în 4 rate trimestriale. O fi tot ratrackul acela achitat cu câteva luni înainte de a intra în țară?

Aninoasa
Primăria Aninoasa și-a luat bonfaier și laptop, prețurile nefiind semnificative. Cică de la o vreme, de când cu Botgros în Opoziție, primăria ar avea și energie electrică.

Lupeni
O stațiune adevărată, cu cheltuială se ține. Lucrările pentru alimentarea cu energie electrică a barierelor din Straja au costat 16.957,79 lei + TVA. Două sisteme de acces (adică niște bariere și-o gheretă, plus un soft de doi lei) au costat 129.834,91 lei + TVA, respectiv 131.903,90 lei + TVA. Pe came.store.ro (care comercializează acceași gamă de sisteme), cea mai șmecheră barieră automată face 7.000 de lei. Cu tot cu TVA.

O veste bună
de la Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Hunedoara, condusă de Lorincz Szell. Dl. Szell, cu carnet la UDMR (formațiune politică aflată în Opoziție), a rămas pe poziție pentru că este mult mai competent decât toți tinerii hunedoreni din ALDE și PSD. Căci, de n-ar fi fost așa, sigur găsea actuala coaliție de guvernare un pesedist ori liberal democrat să-l pună să mimeze deconcentrarea pe la Deva. Direcția n-a prea avut bani de lucrări anul acesta. Dar toate lucrările pe care le-a avut le-a încredințat direct unei singure firme. De ce? Numa’ așa.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii