Câte ceva / De la Liga Pensionarilor Mineri „Valea Jiului” 

Câte ceva / De la Liga Pensionarilor Mineri „Valea Jiului” 

DISTRIBUIȚI

Liga Pensionarilor Mineri „Valea Jiului” încearcă să sprijine și ea cât poate anumite probleme cetățenești sau ale primăriilor noastre.

Cel puțin așa susține Aurel Titel, vicepreședintele acestei ligi, care ne-a și oferit de curând un exemplu în acest sens, ca să se vadă că lucrurile nu rămân doar la nivel declarativ.
Aurel Titel a fost prezent în Capitală, alături de un alt membru al ligii, Puiu Horia, la o discuție cu ministrul de Finanțe și cu alți oficiali din ministere, vicepreședintele ligii petroșenene predând în scris o parte din problemele pensionarilor minieri.

Clădirile din Aninoasa
„Este vorba în exemplul pe care vi-l dau de necazul pe care l-a avut orașul Aninoasa vizavi de clădirile care au căzut în iarna ce a trecut, acele case din fostele colonii muncitorești unde locuiesc în prezent spre 900 de cetățeni (în total sunt vreo 30 de clădiri, din care câteva au căzut sau le-a căzut acoperișul, fapt destul de grav, că puteau muri oameni!). Noi, pensionarii minieri de la liga noastră din Valea Jiului, prin mine, în calitate de vicepreședinte și prin domnul Paul David, în calitate de secretar, am făcut o adresă către consiliul județean și către prefectură, alta decât cea făcută și de Primăria Orașului Aninoasa, în legătură cu rezolvarea acestei probleme. Am vrut practic să sprijinim eforturile primarului orașului Aninoasa, Nicolae Dunca, cel care e mereu aproape de liga noastră prin ceea ce face, că nu întâmplător ne-a ajutat și cu acel spațiu pentru clubul de la Iscroni. Cei de la județ au primit demersul nostru și printr-o adresă ne-au înștiințat că au făcut demersurile mai departe către guvern. Adresa v-o și predau, pentru a fi făcută publică prin ziarul dumneavoastră. Între timp am înțeles că primarul Dunca a primit mai multe răspunsuri prin care se va găsi o rezolvare a acestei probleme până iarna viitoare. Ne bucurăm de treaba asta și suntem mulțumiți că putem da și noi o mână de ajutor acolo unde se poate și acolo unde sunt oameni de omenie”.

Un jubileu aninosean
Legat tot de Aninoasa, Aurel Titel ne-a spus și faptul că pe data de 4 mai a acestui an Liga Pensionarilor Mineri Valea Jiului, alături de Primăria orașului Aninoasa, vor să organizeze în comun, în sala de spectacole a Centrului Cultural din localitate, un eveniment interesant.
„Este vorba de împlinirea a 30 de ani de când Aninoasa a trecut de la statutul de comună la cel de oraș. După posibilitățile noastre și ale primăriei, vrem să organizăm împreună o mică manifestare, pentru că aninosenii mai merită și lucruri frumoase, nu doar necazuri și probleme de tot felul. În urma discuțiilor care vor mai avea loc cu primarul Nicolae Dunca și cu reprezentanții noștri, vom putea să vă dăm mai multe detalii în ceea ce privește programul manifestării de la început de luna mai”, a declarat pentru ZVJ vicepreședintele Aurel Titel, cel care se ocupă din partea ligii pensionarilor minieri de zona de vest a Văii Jiului.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii