Catargul Centenarului Unirii, sută la sută made în Valea Jiului, instalat joi...

Catargul Centenarului Unirii, sută la sută made în Valea Jiului, instalat joi la Livezeni

DISTRIBUIȚI

Rotary Club Petroșani  a dat clasă Consiliului Județean Hunedoara, și a ridicat deja catargul pentru drapelul impresionant ce va marca intrarea în Valea Jiului, și în județ, dinspre Defileul Jiului.

La 1 Decembrie 2018, vor fi marcați cei 100 de ani de existență a României, iar în Valea Jiului, spre deosebire de celelalte locuri din județ, unde CJ Hunedoara a ales să instaleze: Simeria, Orăștieși Brad, va flutura un măreț drapel. Pentru acest lucru sunt de aplaudat Rotary Club Petroșani, Adarco Invest, Comexim SRL, Diacom Prestcom, Universitatea Petroșani care au colaborat excelent și au dus proiectul la capăt.

Ieri, 14 noiembrie a ieșit pe poarta Adarco Invest SRL Petroșani obiectivul intitulat Catarg Steag Centenar. Este vorba despre o construcție metalică sudată  cu înălțimea de 25 metri, sablată cu alice metalice și protejată anticoroziv cu vopsea specială Alusilver -Ral 9006( argintiu cu suspensie de aluminiu). Acesta va susține steagul tricolor care va fi instalat cu ocazia inaugurării obiectivului, și  are dimensiuni de 9 m x 6 m.

Catargul a fost proiectat și fabricat  de specialiștii Adarco Invest, calculul de rezistență al structurii metalice s-a făcut în colaborare cu Universitatea Petroșani prin Laboratorul autorizat de Cercetare și Încercări Materiale, Elemente și Structuri de Construcții.

Comanda de fabricație a catargului a fost emisa de către societatea Rotary Club Petrosani, la realizarea de ansamblu a obiectivului concurând  alături de Adarco Invest SRL un grup de societăți binecunoscute din Valea Jiului   printre care Comexim SRL , Diacom Prestcom SRL s.a.

Locul stabilit pentru instalarea catargului steagului centenar este intersecția de la Livezeni, pe platforma unde se întâlnesc cele trei drumuri: spre defileul Vaii Jiului, spre municipiul Petroșani și spre municipiile Vulcan -Lupeni.

La acest moment  catargul este montat pe soclul fundației betonate urmând ca soclul de bază să fie marcat cu plăcuțe pe care vor fi precizați autorii și sponsorii acestui monument, dar și o listă a personalităților  din Valea Jiului care au participat la Marea Unire din 1918.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii