Casa de Cultură din Orăștie, reabilitată de UAT Hunedoara

Casa de Cultură din Orăștie, reabilitată de UAT Hunedoara

DISTRIBUIȚI

UAT Hunedoara se implică în reabilitarea Casei de Cultură Orăștie. Momentan a scos la licitație elaborarea documentației tehnico-economice, a documentației pentru  obținerea de avize și acorduri, dar și  asistența tehnică obiectivul ”Reabilitare și modernizare Casa de Cultura Orăștie”.

Modificările şi lucrările propuse pentru refuncționalizarea acestui obiectiv important din Orăștie  se referă la înlăturarea deficiențelor structurale, reorganizarea spaţiului de la sala de spectacole, desființarea unor spații și construcții anexe, grupurile sanitare și fosa septică, amenajarea corespunzătoare și în conformitate cu normele sanitare a unor grupuri sanitare,  igienizarea și reabilitarea spaţiului de la subsol, recondiționarea sau schimbarea tâmplăriei,  termoizolarea corespunzătoare a construcţiei la nivelul anvelopei, schimbarea finisajelor,  schimbarea instalaţiilor și dotarea construcţiei cu instalații noi care să satisfacă condiţiile tehnice actuale.

Valoare estimată documentației este de 277.310 lei. În data de 28 august se va finaliza licitația, iar dacă nu va fi blocată de contestații, cum sunt uneori licitațiile UAT Hunedoara, anul acesta va fi gata proiectul de reabilitare al casei de cultură, iar de la anul vor putea începe lucrările.

Construcţia a fost realizată iniţial cu destinație de hotel cu anexe și folosită cu diferite destinații dintre care și cea mai importantă de casă de cultura. În decursul anilor au fost aduse modificări si extinderi la construcția iniţială. Construcția este o clădire Sp +P+1E , compusă în principal din trei tronsoane. La tronsoanele principale au fost realizate unele modificări și au fost adăugate anexe. Construcţia a fost dată în exploatare în anul 1870, cu destinaţie de spații de cazare  și săli de jocuri.

La ora actuală spațiile sunt împărţite între Casa de cultură și spatii cu alte destinații închiriate sau în folosinţă.

Alina PIPAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii