Capela din Uricani a trecut proba verificărilor de rigoare

Capela din Uricani a trecut proba verificărilor de rigoare

DISTRIBUIȚI

Capela din Uricani este pe punctul de a-şi primi chiriaşii  vremelnici care, conform obiceiului, vor fi cazaţi aici pentru două nopţi.  De amenajarea ei s-a ocupat  administraţia publică locală, aceasta fiind o promisiune electorală de care primarul Dănuţ Buhăescu nu a uitat nicio clipă.

Clădirea destinată
cazării temporare a persoanelor decedate se află în perimetrul, acum ras ca-n palmă, pe care era Puţul V al minei Uricani. Construcţia dispune de două încăperi destinate scopului propus, are aer condiţionat şi a fost concepută pentru a corespunde standardelor impuse de reglementările legale în vigoare. Consiliul Local al oraşului Uricani nu a stabilit încă taxa care va fi percepută pentru cele două nopţi în care decedaţii sunt aduşi, spre a fi privegheaţi, dar, în tot cazul, aceasta nu va fi una ridicată. În plus, pentru nevoiaşi taxa va fi modică.

Marţi dimineaţa,
doamna doctor Cecilia Birău, medic primar igienă la de la Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Hunedoara, însoţită de către doamnele asistent principal igienă Ramona Hărăbagiu şi Irina Biro, se afla în biroul viceprimarului Corneliu Braia. Scopul venirii dumnealor la Uricani a fost acela de a evalua sala de ceremonii funerare – da, aşa este denumit, în legislaţie, ceea ce noi numim, îndeobşte, capelă -, pentru eliberarea autorizaţiei de funcţionare. Însoţite de către inginerul Iacobescu Dinea Cristian de la Compartimentul de Investiţii al Primăriei Uricani, doamnele au ajuns la capelă şi au verificat-o temeinic. Din ceea ce domnul inginer i-a raportat, la întoarcere, viceprimarului, reiese că ar mai fi de executat mici retuşuri, îndeosebi în privinţa modului de păstrare a substanţelor destinate dezinfecţiei încăperilor şi a ceea ce se află în ele.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii