Câmpu lui Neag. Târnosirea bisericii Schitului de maici. Galerie foto

Câmpu lui Neag. Târnosirea bisericii Schitului de maici. Galerie foto

DISTRIBUIȚI

În a VIII-a săptămână după Rusalii, duminică, 26 iulie, Preasfinţitul Părinte Gurie, Episcopul Devei şi Hunedoarei, a săvârşit slujba de târnosire a Bisericii cu hramul „Naşterea Maicii Domnului” a Schitului de maici de la Câmpu lui Neag din Protopopiatul Petroşani.

Exemplar pentru interesul acordat acestui aşezământ monahal este faptul că, cu toate că schitul se află la o altitudine de 1200 de metri, iar calea de acces este extrem de dificilă, slujba târnosirii noii Biserici a schitului s-a bucurat de prezenţa unui număr însemnat de credincioşi.

După slujba de sfinţire a noii Biserici cu hramul „Naşterea Maicii Domnului” a urmat Sfânta Liturghie, săvârşită în altarul de vară al schitului de către Preasfinţitul Părinte Gurie, înconjurat fiind de un sobor de preoţi şi diaconi.
În cuvântul de învăţătură rostit cu prilejul acestui eveniment unic din viaţa schitului, Preasfinţitul Părinte Gurie le-a vorbit credincioşilor prezenţi despre binecuvântarea lui Dumnezeu care se revarsă asupra oamenilor însetaţi de căutarea Lui, Biserica nou sfinţită nefiind decât rodul ostenelilor şi rugăciunilor acestora. Pentru osteneala şi dragostea arătată în folosul ridicării Bisericii Schitului de maici de la Câmpu lui Neag, Preasfinţitul Părinte Gurie a săvârşit slujba hirotesiei întru protosinghel a Preacuviosului Părinte Irineu, duhovnicul schitului.
Mihaela PETROŞAN
(sursa foto: episcopiadevei.ro)

Câmpu lui Neag. Târnosirea bisericii Schitului de maici. Galerie foto

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii