Campanie de conștientizare roz a penelistelor din Deva

Campanie de conștientizare roz a penelistelor din Deva

DISTRIBUIȚI

Organizația de femei PNL Hunedoara a derulat o campanie de conștientizare la Deva, care a avut ca obiectiv informarea femeilor despre efectul acestei maladii asupra corpului, și investigațiile pe care le putem face pentru a preveni declanșarea bolii. Ca semn al promovării şi susţinerii luptei împotriva cancerului la sân două din simbolurile Devei au fost luminate în roz: Cetatea Devei și Centrul Cultural „Drăgan Muntean”. De asemenea, femeile din organizație au împărțit devencelor baloane roz și pliante informative.

În România, un număr de aproximativ 6000 de femei sunt diagnosticate anual cu acest tip de cancer, iar riscul ca o femeie cu vârsta intre 30 și 40 de ani să sufere de aceasta afecțiune este de aproximativ 1 la 250, iar pentru o femeie cu vârsta între 40 și 50 de ani, de 1 la 70. Aceste numere ar putea fi mult mai mici dacă controalele medicale și evaluările de screening ar deveni un obicei pentru fiecare femeie.

Odată cu venirea lunii octombrie îți reamintim să nu aștepți primele simptome pentru a-ți face evaluarea. Ai grijă de tine. Cei dragi ți-ar simți lipsa! Fă-o AZI. Nu ”într-o zi”! Rozul nu este o culoare, este o atitudine în fața acestei boli crunte!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii