Călanul cheltuiește bani mulți pentru montarea de monumente și totemuri

Călanul cheltuiește bani mulți pentru montarea de monumente și totemuri

DISTRIBUIȚI

Un monument de comemorare și două totemuri vor fi amplasate la Călan pentru suma de 355.494 lei. Bani mulți pentru 3 construcții estetice, cu utilitate limitată, cât despre oportunitate ce să mai vorbim…

La finele anului trecut, în data de 29 decembrie, primarul Filip Adrian Iovănesc s-a grăbit să scoată la licitație o lucrare de amplasare a monumentului comemorativ Eterna Amintire. Și ca să fim ironici, monumentul s-a lăsat cam mult așteptat, având în vedere că industria și-a dat de mult duhul la Călan.  Pentru amplasarea monumentului Eterna Amintire este nevoie de lucrări structurale necesare construirii monumentului, lucrări arhitecturale  și lucrări de amenajări pentru protecția mediului și aducerea terenului la cota inițială. Pentru realizarea lucrărilor de montaj au fost alocați 198.356 lei. De banii aceștia câștigătorul licitației trebuie să realizeze o construcție specială cu caracter comemorativ, alcătuită dintr-un ansamblu de 4 plăci curbe din beton armat cu dimensiuni constructive diferite, așezate pe fundații de 30 cm față de terenul sistematizat. Fixarea elementelor pe fundații se face prin sudură, prin prevederea unor piese metalice înglobate în fundații și elemente prefabricate.

La începutul acestui an, chiar în 3 ianuarie, Primăria Călan a mai scos la licitație un contract similar, acela de pentru execuția lucrărilor de amplasare a totemurilor destinate intrării și ieșirii din oraș. Spre deosebire de monumentul comemorativ acestea au prevăzute și instalații electrice, dar montarea lor este mai simplu de realizat. Lucrările de montare au fost scoase la licitație pentru prețul de 157.138 lei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii