Ca și țigările, pirotehnicele din categoria T1 nu ar trebui să se...

Ca și țigările, pirotehnicele din categoria T1 nu ar trebui să se vândă copiilor sub 18 ani, iar cele din categoria F1 sunt interzise copiilor sub 16 ani

DISTRIBUIȚI

Pentru că folosirea pirotehnicelor poate provoca răni severe, și folosirea lor nu este recomandată la orice vârstă , polițiștii hunedoreni vor verifica legalitatea comercializării articolelor pirotehnice şi a brazilor de Crăciun. De asemenea, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase vor continua controalele în domeniul comercializării și a utilizării articolelor pe bază de amestecuri pirotehnice.

Potrivit legislaţiei în vigoare, articolele pirotehnice de divertisment din categoria F1 pot fi puse la dispoziţie pe piaţă numai persoanelor care au împlinit vârsta de 16 ani.

Articole pirotehnice de scenă din categoria T1 şi alte articole pirotehnice din categoria P1 pot fi puse la dispoziţie pe piaţă numai persoanelor care au împlinit vârsta de 18 ani.

Articolele pirotehnice trebuie să aibă inscripţionate în limba română denumirea, categoria din care fac parte, instrucţiunile de folosire, termenul de garanţie, precum şi pericolele care apar la păstrarea, depozitarea, manipularea sau folosirea lor.

Potrivit dispoziţiilor Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive, republicată şi modificată (art. 37), constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă:a) orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept;  b) comercializarea articolelor pirotehnice din categoriile F1 şi P1 către persoane care nu au împlinit vârsta de 18 ani; c) comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni respectiv din categoriile F2-F4, P.2 şi T.2.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii