Vulcan. C-aşa-i în consiliul local: Al unuia sfârşeşte, iar al altuia...

Vulcan. C-aşa-i în consiliul local: Al unuia sfârşeşte, iar al altuia de abia a început

DISTRIBUIȚI

Ieri dimineaţă, la începutul şedinţei ordinare a Consiliului Local al municipiului Vulcan a avut loc ceremonialul intrării în pâine a unui nou membru al acestei instituţii.

botez consiier1Botezul, ca să numesc altfel

procedura respectivă, l-a făcut primarul Gheorghe Ile. Cel care, de fapt, îi năşeşte pe toţi norocoşii din PSD care, după alegeri, rămaşi doar pe lista cu propunerile pentru funcţia de consilier local, reuşesc, ulterior, să apuce un scaun numai al lor în sala de şedinţe de la etajul întâi al clădirii primăriei vulcănene. Ultimul dintre cei peste care a dat norocul din acest punct de vedere este domnul ing. Cristian Toma, adjunct şef de sector la mina Paroşeni.

botez consilier3Dumnealui i-a luat

locul lui Aurelian Enache. Căruia – treaba asta a fost anunţată pe un ton grav, care mie mi-a sunat aproape funebru – i-a încetat mandatul de consilier local. Gheorghe Ile a înşirat articolele de lege conform cărora, după ce faci nu mai ştiu câte absenţe nemotivate de la şedinţele de consiliu local, eşti scos rapid din schemă. De câteva luni bune, Aurelian Enache, alintat şi „Cafeluţă” sau, mai apoi, „Don Café”, n-a mai dat pe la nicio şedinţă, fiind ocupat cu job-ul pe care şi l-a luat în Anglia. Chestie pentru care, la o adică, merită chiar să fie felicitat. Dar, pe de altă parte, dacă era chitit de dinainte pe asta, ar fi putut să-şi dea demisia din funcţia de consilier local. Nu i-ar mai fi ţinut în şah pe Ile şi pe foştii lui colegi. Ar fi plecat mai domneşte, iar locul lui i-ar fost scos la interval mai demult un pic. Dar asta e.

Domnul Cristian Toma

a ascultat cu luare aminte sfaturile pe care i le-a dat tătuca Ile atât în calitate de primar, dar şi din aceea de preşedinte al organizaţiei PSD –Vulcan. Ca şi alţii care au fost primiţi în marea familie a consilierilor locali pesedişti care domină, numeric, consiliul local vulcănean, şi domnia sa a prins repede mişcarea pe care aceştia o fac înainte de a intra în sala de şedinţe. Mai întâi, toată suflarea pesedistă din consiliu face escală, pentru instrucţiuni, în biroul primarului. Obligatoriu.

Gheorghe OLTEANU

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii