Business în toată regula: Cărbuni furaţi de la Livezeni din vagoanele ce plecau...

Business în toată regula: Cărbuni furaţi de la Livezeni din vagoanele ce plecau la Mintia

DISTRIBUIȚI

Furtul de cărbune la Livezeni se constituise într-o afacere profitabilă controlată de țigani, care ambalau în saci tot ce furau din vagoanele CEH și vindeau pe piața neagră cu 500 de lei tona.

Ieri depozitele clandestine au fost vizitate de polițiști și jandarmi.
12 persoane au ajuns la audieri.
Joi, 18 ianuarie, poliţiştii Serviciului Transportului Timişoara, cu sprijinul polițiștilor din cadrul IPJ Hunedoara, al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Timișoara şi ai Inspectoratu­lui Judeţean de Jandarmi Hunedoara, au descins la 15 adrese din judeţul Hunedoara, în vederea punerii în executare a unor mandate de percheziţie domiciliară emise de Judecătoria Petroşani.
Acţiunea poliţiştilor TF face parte dintr-un dosar de cercetare penală ce vizează infracţiuni de furt de minereu de cărbune, în care se efectuează cercetări faţă de 12 persoane, sub aspectul comiterii infracţiunilor de furt calificat şi complicitate la furt calificat. Acestea sunt suspectate că au furat pe parcursul anului trecut cărbuni din vagoanele de la Livezeni, vagoane pregătite pentru a fi livrate la Termocentrala Mintia. Cărbunele era furat din vagoane în perioada cât acestea erau garate, dar și pe drum, spre termocentrală.
După ce furau cărbunele acesta era ambalat în saci și transportat la depozite clandestine. Aici unii dintre cei vizați de ancheta penală gestionau transportul şi valorificarea minereului către diverşi agenţi economici ori persoane fizice. Transportul se efectua cu camioane de mare tonaj, un transport putând însuma chiar şi 7,5 tone, prețul de vânzare fiind de aproximativ 500 lei/tonă.
Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada februarie 2017 – ianuarie 2018, au fost sustrase şi valorificate aproximativ 300 de tone de minereu de cărbune.
Suportul operativ a fost asigurat de specialiștii Brigăzilor de Operațiuni Speciale Timișoara şi Alba.
12 persoane au fost conduse la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroşani, pentru audieri.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii