Bobouțanu se lasă greu convins că investițiile private fac bine Hunedoarei. S-a...

Bobouțanu se lasă greu convins că investițiile private fac bine Hunedoarei. S-a lăsat greu convins și în legătură cu pitonala, și acum se aplaudă singur pentru investiție

DISTRIBUIȚI

Românul este mereu suspicios, oricine are o afacere trebuie să facă bani necinstit, dacă lucrează cu statul sigur are pile, și sigur face business-ul acela doar pentru că are ceva de furat. Asemenea idei preconcepute umplu internetul, mai ales  rețelele de socializare.

Tot românul este și foarte dezamăgit: că la noi nu se face nimic, nimeni nu construiește, nimeni nu oferă servicii de calitate, totul este mai bun, mai roz, în străinătate.

Asemenea reacții sunt și vizavi de hotelul ridicat de  SC Micro Mega HD SA, al familiei senatorului Carmen Hărău. Hotelul se construiește din 2015, și periodic, apar reacții în presă vizavi de această investiție necesară. Este mai mult decât evident că realizarea unui hotel în apropierea castelului este o necesitate, mai ales că în Hunedoara cererea de cazare este mai mare decât oferta. De fapt, lipsa locurilor de cazare la standarde ridicate, de 4 sau 5 stele care să ofere turiștilor servicii complete, este unul dintre motivele pentru care turismul în județ este unul pasajer. Turiștii nu rămân mai mult de două nopți în județ, cu toate că de obiective turistice nu ducem lipsă, pentru că turiștii vor și  confort de 4 sau 5 stele.

La sfârșitul săptămânii s-au agitat apele în jurul acestui subiect, din nou, iar primarul Dan Bobouțanu își păstrează opoziția vizavi de acest proiect privat de investiții. Senatorul Carmen Hărău trebuie mereu să se scuze public că are curajul de a investi în orașul de domiciliu, că a deschis afaceri acolo, că a muncit în mediul privat și așa și-a câștigat banii. Și zilele acestea a stat în fața camerelor cu avize, autorizații obținute pentru a demonstra legalitatea și importanța investiției.

Hotelul care se construiește se află  pe strada Voinii, iar suprafaţa ocupată este de aproximativ 2.600 mp, având regimul de înălţime demisol, parter şi două etaje. Hotelul va oferi servicii de cazare, va avea o sală de festivități și, implicit, restaurant. Da, se situează în apropierea castelului, strategic din punct de vedere turistic, din motive evidente. Hunedorenii nu sunt împotriva acestei investiții, din contră. Această opinie este susținută de date statistice, obținute în urma unui sondaj de opinie realizate pe acest subiect de către societatea în cauză.

”La sondajul pe care tocmai l-am finalizat  pe eșantion reprezentativ în municipiul Hunedoara, 4 din 5 repondenți (79%) spun că sunt de acord cu construirea hotelului de lângă castel! Cum ar putea să spună că nu-s de acord ca cineva să curețe ruinele din jurul castelului și să facă acolo o clădire frumoasă? Cum să-i lămurești pe oamenii cu poze trucate că hotelul acoperă imaginea castelului și-l eclipsează? Crede cineva că marea majoritate a hunedorenilor sunt tâmpiți?”, se întreabă senatorul Carmen Hărău.

Dan Bobouțanu se dă lovit, amnezic, și deranjat de investiția ”nesănătoasă” a inamicului politic Carmen Hărău, deși a semnat autorizația de construire a hotelului și din postura de primar, și din postura de viceprimar.

”Oameni buni, ambii primari ai Hunedoarei, fostul și actualul, au semnat, în calitate de primari, autorizație pentru construirea hotelului! Mai mult decât atât: cu domnul Arion primar și cu domnul Bobouțanu viceprimar, în primărie a avut loc dezbaterea publică a proiectului care fusese afișat pe site, respectând legea. Niciunul dintre oficiali nu a avut vreo obiecție, iar Consiliul Local l-a votat în unanimitate!”, a menționat senatorul Carmen Hărău.

Primnarul Bobouțanu, cunoscut ca fiind un extrem de vocal și împăunat în multe dintre disputele politice locale, a mai mititat împotriva unor investiții propuse de opoziție, iar cel mai elocvent exemplu este cel al pietonalei. Acesta s-a opus proiectului de hotărâre privind investiția, la momentul votării în consiliul local, motivând că acesta ar trebui să treacă cu două treimi din voturi, nu cu majoritate simplă, că nu erau elocvente studiile de trafic și că o pitonală s-ar preta mai degrabă în centrul istoric. Acum, după realizarea investiției, primarul se laudă prin postări peste postări de imagini și filmulețe cu această reușită. Da, inevstiția este bună, aduce plus valoare Hunedoarei, așa cum va aduce și hotelul, doar orgoliul primarului este mai greu de potolit.

foto Daniel GUTA

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii