Bobouțanu recidivează! Încă o firmă s-a apucat de lucru înainte de atribuirea...

Bobouțanu recidivează! Încă o firmă s-a apucat de lucru înainte de atribuirea contractului

DISTRIBUIȚI

Primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouțanu, se joacă cu focul. Anul trecut, așa cum am demonstrat în articolul publicat la acest link, lucrările de renovare a Bazinului de Înot erau în toi la începutul lunii septembrie. Asta deși Contractul de lucrări 209/66811 a fost încheiat doar la data de 19.09.2016. O achiziție trucată neinvestigată încă de organele de cercetare penală. Dar care va fi cercetată foarte curând deoarece, în lipsa autosesizării organelor în drept, sesizarea va fi depusă chiar de Hunedoara Plus.

Pentru Furnizarea (prin închiriere) a produselor pentru iluminatul ornamental festiv, Primăria municipiului Hunedoara a demarat procedura de achiziție publică prin intermediul SEAP la data de 6 noiembrie a.c., data limită de depunere a ofertelor fiind 20.11.2017, ora 15:00. Valoarea contractului a fost estimată la 500.000 de lei plus TVA, o cifră serios umflată dacă ținem cont că, în 2015 și 2016, iluminatul ornamental a fost estimat și atribuit în jurul cifrei de 400.000 de lei plus TVA. Iluminatul a fost foarte bun la 400.000 de lei plus TVA în anii anterior, iar creșterile de costuri nu justifică o majorare a estimării contractului de 100.000 de lei plus TVA. Nu acesta este, însă, amănuntul cel mai important.

Potrivit e-licitatie.ro, evaluarea din punct de vedere tehnic a singurei oferte a avut loc la data de 21.11.2017, ora 15:02. Tot potrivit resursei oficiale din care preluăm aceste informații, evaluarea financiară a ofertei (depusă de MK Illumination SRL Hunedoara) nu a avut încă loc. Pe cale de consecință, inclusiv conform datelor de pe SEAP, contractul pentru Furnizarea (prin închiriere) a produselor pentru iluminatul ornamental festiv nu a fost încă atribuit. Faptul că lucrurile stau exact cum am arătat este indubitabil probat de facsimilul următor.

Cu toate că, așa cum am arătat, contractul nu a fost încă atribuit, elementele decorative puse la dispoziție de către MK Illumination SRL au ajuns deja pe străzile municipiului Hunedoara. Așa cum rezultă din imaginile surprinse la data de 24.11.2017, activitatea de montaj era în toi. În imagini se poate vedea chiar și prima pagină a unei publicații locale, drept dovadă că imaginile au fost realizate în 24 noiembrie dată la care, ca și la ora redactării prezentului articol, procedura de achiziție nu era finalizată iar contractul nu era încheiat.

Ar mai fi de adăugat faptul că această afacere, de închiriere către entitățile de stat a decorațiunilor, este atât de bănoasă încât cei de la MK Illumination nici nu se mai obosesc cu montajul, activitatea fiind pasată unor subcontractanți.

Nu mizăm pe faptul că primarul Dan Bobouțanu va prezenta public o justificare a acestei situații. Nici anul trecut, când la bazin se lucra din greu fără să fi fost atribuit contractul, Bobouțanu n-a considerat firesc să ofere o explicație cetățenilor municipiului Hunedoara. Contrar obiceiurilor PSD însă, vitejiile adminstrației PSD nu se mai întâmplă “noaptea, ca hoții!”. Ci chiar în mijlocul zilei. Ceea ce, după cum spuneam, va fi un bun prilej de verificări din partea organelor abilitate. Vom reveni.

[Galerie Foto] Bobouțanu recidivează! Încă o firmă s-a apucat de lucru înainte de atribuirea contractului

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii