Blocurile din Uricani / La faza de alegere a proiectanţilor

Blocurile din Uricani / La faza de alegere a proiectanţilor

DISTRIBUIȚI

Ieri, 24 august, Primăria Uricani a scos la licitație proiectarea tehnică, asistența tehnică și verificarea tehnică a lucrărilor de anvelopare a blocurilor situate pe străzile 1 Mai, Revoluției şi Sterminos.

Anul acesta sunt slabe șansele să vedem schelele pe blocurile din Uricani, dar cel puțin etapele până la faza execuției se desfășoară fără probleme. După realizarea expertizelor structurale, energetice, fazele DALI, urmează proiectarea tehnică.
Din expertizarea structurală, am aflat că cele trei blocuri, construite în perioada 1950-1955, au structura din pereţi portanți din cărămidă, cu 3 niveluri supraterane și se încadrează ca atare în sistemul de evaluare seismică a clădirilor existente. Construcțiile sunt formate dintr-un corp format din două scări de bloc cuplate, fără rost seismic. Holul de la intrare și casa scării nu au prevăzute elemente de încălzire și izolaţie termică spre apartamente. Accesul în scările blocului se realizează pe faţada principală. Scara este de beton armat. Blocul are demisol unde se află conductele instalaţiilor aferente blocului precum și încăperi pentru depozitarea combustibililor destinați încălzirii. Apele meteorice sunt evacuate spre exteriorul clădirii în spaţiul verde înconjurător. Clădirea este întreținută la interior, dar cu degradări la nivelul finisajelor. De asemenea, exterioarele au o uzură vizibilă la nivelul vopsitoriei. Construcţia prezintă uşoare fisuri la pereţii exteriori. Finisajele exterioare nu au fost reparate/ renovate pe parcursul exploatării, tencuiala este parţial exfoliată. Nu au fost executate reparaţii capitale la şarpantă iar la învelitoare există doar intervenții locale pentru înlocuirea ţiglei avariate pe maxim 10% din suprafaţă. Coşurile de fum nu sunt reparate existând pericol de cădere a elementelor componente – cărămidă. Sunt obligatorii revizia și repararea lor completă cu tencuire de protecţie.
Instalațiile de colectare și scurgere a apelor meteorice (jgheaburi şi burlane) sunt grav avariate, practic nefuncționale, apele scurgându-se și producând infiltrații la nivelul elevaţiei demisolului și implicit, pe parcursul timpului prin ciclurile repetate de îngheț-dezgheț au provocat tasări sesizate.
Valoare estimată a proiectării este de 77.380 lei, iar după stabilirea câștigătorului, în luna septembrie, proiectantul va trebui să finalizeze documentația în maxim două luni. Operatorul economic contractat va fi obligat să pună la dispoziţia autorităţii contractante următoarele: servicii de proiectare faza PT şi DDE.
În data de 10.07.2017 a fost semnat contractul de finanțare nr. 135/2017 având ca obiect acordarea unei finanțări nerambursabile prin POR 2014-2020, Axa prioritară 3, Operațiunea A – clădiri rezidențiale, pentru implementarea proiectului menționat mai sus.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii