Biroul pentru Imigrări al judeţului Hunedoara a asigurat rezidență pe teritoriul României...

Biroul pentru Imigrări al judeţului Hunedoara a asigurat rezidență pe teritoriul României pentru 1235 de persoane

DISTRIBUIȚI

Poliţiştii Biroului pentru Imigrări al judeţului Hunedoara, în cursul anului 2017, au asigurat managementul şederii și rezidenței pe teritoriul României pentru 1235 de persoane, dintre care 568 din state terţe, cei mai mulți din Moldova, China, Turcia și 667 cetăţeni ai Uniunii Europene/SEE/CH, majoritatea din Italia, Germania şi Austria.

Astfel, în ceea ce priveşte admisia în România, în perioada de referinţă au fost înregistrate 15 invitaţii, depuse pentru străini din Algeria, Egipt, Maroc, Palestina, Tunisia, Siria şi au fost înregistrate 6 cereri pentru eliberarea avizelor de angajare în muncă, fiind emise 4 avize de angajare pentru lucrători permanenţi. De asemenea, au fost emise 301 permise de şedere pentru cetăţenii străini, dintre care 283 pentru şedere temporară şi 18 pentru şedere pe termen lung.

Pentru cetăţeni au Uniunii Europene, Spaţiului Economic European, au fost eliberate 157 de certificate de înregistrare şi 16 cărţi de rezidenţă permanentă.

Pe linia combaterii şederii şi muncii ilegale, în perioada de referinţă au fost organizate 64 de acţiuni şi controale cu forţe proprii şi în cooperare cu instituţiile cu atribuţii în domeniu în urma cărora au fost depistaţi un 9 străini in situaţii legale.

Pe segmentul de combatere al muncii nedeclarate au fost efectuate un număr de 17 acţiuni şi controale cu forţe proprii şi cu I.T.M. Au fost controlate un număr de 27 societăţi comerciale. Cu aceste ocazii au fost depistaţi 4 străini care desfășurau activități lucrative fără forme legale, iar cinci operatori economici au fost sancționați contravențional cu amendă.

Pentru străinii aflaţi în situaţii ilegale au fost emise 9 decizii de returnare prin care s-a stabilit obligaţia de returnare sau termenul pentru plecarea voluntară de pe teritoriul României şi o decizie de returnare sub escortă. Pentru un cetăţean străin a fost aplicată măsura de nepermiterii a intrării în țară pentru o perioadă de 5 ani. De asemenea, a fost depistată o căsătorie de convenienţă încheiată  între un bărbat român și o femeie din Vietnam.

Totodată, poliţiştii de imigrări au aplicat 62 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 49.800 de lei pentru nerespectarea prevederilor privind regimul străinilor in România republicată, libera circulaţie pe teritoriul României a cetăţenilor statelor membre ale UE/SEE/CH şi  încadrarea in muncă.

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii